Kvinde følte sig tvunget til at købe alle nødder på flyvetur: Årsagen vil overraske dig

26/08/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Leah Williams, 27, fra Hampshire, købte alle 48 pakker nødder for 1242 kroner på sin Eurowings-flyvning fra Düsseldorf til London.

Mest læste i dag


I løbet af ugen gik det ud på, at en passager på et fly påstod, at hun var nødt til at betale tre gange billetprisen for hver pose nødder om bord.

Kvinden led af en alvorlig allergi over for nødder, men hun hævder, at besætningen nægtede at stoppe salget af snacks.

Af frygt for sin egen sundhed købte 27-årige Leah Williams fra Hampshire alle 48 pakker nødder på sin billige Eurowings-flyvning fra Düsseldorf til London. Hun havde anmodet besætningen om ikke at sælge nødder og om at informere passagererne om ikke at købe eller indtage jordnødder.

Desværre blev hendes anmodning afvist, og Leah havde ingen mulighed for valg. Hun delte med Mirror: "Stewardesserne kiggede tomt på mig, som om jeg var skør, og sagde, 'Vi skal tælle dem alle, først.' Jeg insisterede på, 'Venligst tæl dem, og jeg vil betale for dem alle sammen, da I ikke har efterladt mig nogen valgmulighed.'

Hun brugte £144 i alt på nødderne, som kostede £3 per pakke. Det var tre gange mere end, hvad hun havde betalt for den 80 minutters flyvning.

Leah søger nu en refusion af sine penge, idet hun mener, at det var urimeligt at skulle betale så store omkostninger, især når hun har lidt af den alvorlige allergi hele sit liv. Hun tilføjede: "Eurowings burde føle skam over deres håndtering af situationen og den måde, de fik mig til at føle mig på."

På flyselskabets hjemmeside står der: "Vi kan ikke garantere, at vores måltider er frie for nødder. Vi serverer nødder på alle vores flyvninger, enten som en del af måltidet eller som tilbehør til drikkevarer. Andre passagerer kan også medbringe mad indeholdende nødder om bord, og spor af nødder kan overføres til andre områder af flyet samt via airconditionsystemet. Hvis du lider af nøddeallergi, anbefaler vi, at du drøfter dine rejseplaner med din læge inden flyrejsen."

Flyselskabet har imidlertid nu undskyldt Leahs situation. En talsperson for flyselskabet udtalte til LadBible: "Vi beklager meget, at hendes oplevelse med os ikke var så glat som planlagt, og vi undskylder for den ulejlighed, dette har påført Leah Williams.

"Det er vigtigt at slå fast, at Leah Williams ikke blev tvunget til at købe alle nødpakkerne om bord – tværtimod forsøgte vores besætning at finde en alternativ løsning ved at informere de øvrige passagerer om Leahs allergi. Hun accepterede oprindeligt dette, men besluttede så at købe alle pakkerne alligevel."