Mange unge oplever træthed, hoste eller mindre forandringer i kroppen og ser det som en naturlig del af en hektisk hverdag.
Men for den 21-årige Georgia Kennedy fra Peterborough blev disse symptomer begyndelsen på en kræftdiagnose, som hun aldrig havde forestillet sig. Nu deler hun sin historie for at advare andre unge om vigtigheden af at tage kroppens signaler alvorligt.
Georgia begyndte at opleve ekstrem træthed allerede som 15-årig, hvilket gjorde, at hun måtte opgive sine sportsaktiviteter og skruede ned for sine fritidsinteresser.
På trods af flere lægebesøg blev hendes symptomer afvist som "teenageproblemer". Der blev ikke taget røntgenbilleder, og selvom hun gennemgik flere tests, som EKG'er og søvnstudier, blev hun aldrig undersøgt for kræft.
Sådan skriver The Mirror.
Hun blev fortalt, at det nok bare var noget, hun ville komme sig over, og hun antog, at det blot var almindelig træthed, som mange teenagere oplever. Men symptomerne forsvandt ikke. Hun udviklede senere en hoste og opdagede en lille knude på sin hals.
Først to år senere, da knuden voksede, og træthed samt vægttab blev mere udtalt, blev der taget yderligere skridt.
Diagnosen kom som et chok
Som 19-årig fik Georgia konstateret Hodgkin-lymfom, en type kræft, der rammer lymfesystemet. Hun beskriver det øjeblik, hvor en sygeplejerske nævnte ordet "kræft", som et chok.
"Jeg havde slet ikke overvejet kræft som en mulighed, så jeg troede ikke på det. Jeg husker, at jeg fik tunnelsyn, kunne næsten ikke høre noget, og det føltes som om mine sanser var sløret. Jeg sad bare og tænkte, at det ikke kunne være sandt," siger Georgia.
Hun gennemgik seks kemoterapi-behandlinger og fik i maj 2023 den gode nyhed, at hun var kræftfri.
I dag studerer hun drama på Manchester University og ser frem til en fremtid uden sygdommen. Selvom hun er kommet godt igennem, ønsker hun at dele sin oplevelse for at advare andre unge.
Hun påpeger, at vi ofte hører om vigtigheden af at tjekke bryster for knuder, men at ingen taler om at undersøge halsen eller lymfeknuderne. Georgia håber, at hendes historie kan inspirere andre unge til at være opmærksomme på deres krops signaler og søge lægehjælp, hvis noget føles galt. Selvom kræft er sjældent blandt unge, kan det ske, og hurtig handling kan redde liv.