Kontant klimavarsel: Vi har ni år tilbage

22/02/2021 15:30

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den amerikanske politiker John Kerry har kaldt til kamp for klimaet, og kræver en kraftig indsats fra sine landsmænd, øjeblikkeligt.

Det er ikke sikkert, at der rundt om i verden i løbet af det sidste års tid har været mentalt overskud til ret meget andet, end at bekæmpe coronavirus, men der er én anden ting, der SKAL have lige så meget fokus som den globale sundhedskrise – Nemlig en potentiel global klimakrise.

”Der er ikke tid til mere 'bullshit'. Vi kan ikke bluffe os ud af det her,” – siger han i et interview med det amerikanske medie CBS News.

Interviewet kommer i forbindelse med det voldsomme vejr, der på det nærmeste flere steder i det nordamerikanske har sat samfundet helt i stå. Mest berygtet er situationen i Texas nok.

Her er cirka 30 personer meldt omkomne som følge af vilde kuldegrader, og millioner af mennesker har i flere dage været uden både vand og varme.

”Det skyldes den globale opvarmning, og det truer alle normale vejrmønstre. Vi skal selvfølgelig gøre alt for, at det her ikke bliver den nye normal,” – Siger han i interviewet og fortsætter:

”Altså, forskerne sagde for tre år siden, at vi havde 12 år til at undgå de værste konsekvenser af klimakrisen. Nu er der gået tre år, så vi har ni år tilbage,” – Siger han afsluttende.