Katastrofe i Norge: Flere kvæstede, muligvis savnede

30/12/2020 13:45

|

Lukas Jepsen

Foto: Aftonbladet

Mest læste i dag

Det kunne efter alt at dømme være gået meget værre end det egentlig gjorde, da et boligområde i byen Ask, nær Oslo, var udsat for et kæmpe jordskred.

Rent kaos må have hersket i den lille norske by, da der onsdag morgen udspillede sig en mindre naturkatastrofe.

Et kæmpe jordskred opslugte nemlig flere bygninger i byen, og hundrede vis af byens borgere måtte evakueres.

Det norske politi og redningsarbejdere er først nu ved at få det fulde overblik over situationen, men indtil videre meldes der ikke om omkomne.

Flere bygninger kollapsede som resultat af jordskredet, og det norske medie VG har politiet i løbet af oprydningsarbejdet fået flere meldinger fra desperate personer der befinder sig i de kollapsede bygninger.

” Politiet beskriver dette som en katastrofe. Det er et stort område, og der er mange hjem, så det er ekstremt alvorligt,” – Udtaler indsatsleder Roger Pettersen til VG og fortsætter:

” Det er et kaotisk og krævende arbejde, men i øjeblikket har vi ingen oplysninger om, at nogen er omkommet,”

I det umiddelbare kaos lige efter jordskredet var der flere meldinger om savnede personer, men det skyldes i høj grad at pårørende har haft svært ved at komme i kontakt med personer i området, siger indsatslederen, der dog ikke kan udelukke at man nu har fundet alle personer i de nu totalt ødelagte bygninger.

” Vi har en hypotese om, at det er reelt. Der kan befinde sig personer i sammenbraste huse og bygninger. Der arbejdes ihærdigt i området,”

Oprydningsarbejdet er ikke blevet gjort nemmere af den bløde ler, der var skyld i jordskredet, og Roger Pettersen oplyser at geologer har observeret området fra helikopter, og snarest muligt vil aflægge rapport, i forhold til det videre redningsarbejde.