Kande med vand fra hanen kostede dem 60 kroner: "Det er for meget!"

13/04/2024 16:08

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En familie bestilte en kande vand på en restaurant i Mürren i Schweiz. Da de fik regningen, opdagede de prisen: 8 franc (60 kroner).

Mest læste i dag

En kvinde fra Oberland i Zürich og hendes familie besluttede sig for at besøge en restaurant ved navn Allmendhubel, der ligger i Mürren i Schweiz.

De bestilte en kande vand fra hanen til at ledsage deres måltid. Da de skulle betale regningen, opdagede de, at vandet fra hanen blev kaldt "Mürrenwasser".

At restauranten havde valgt at kalde vandet for Mürrenwasser, er der naturligvis ikke noget problem med. At familien fandt ud af, at kanden kostede dem 8 franc, var de ikke helt tilfredse med, skriver Blick. Beløbet svarer til omkring 60 danske kroner.

"Denne pris blev ikke oplyst, og den er alt for høj," lød det fra kunden. Hun ville ikke have nægtet at betale noget for vandet fra hanen, da 'det er skik andre steder. Men hvis vi havde vidst, at det kostede 8 franc, ville vi have bestilt noget andet'.

Vand skal transporteres

Restaurantens ejer forklarer prisen: "Vand fra hanen kommer ikke bare sådan. Virksomheder, der ligger i højden, skal transportere hver liter drikkevand i tanke via svævebanen. I sæsonen tager dette op til to timer om dagen."

I en sådan sammenhæng 'skal kunderne klart informeres om den mulige pris for vand fra hanen, og den skal være tydeligt angivet på menukortet,' påpeger Gastrosuisse.

Foreningen tilføjer, at vand fra hanen skal være klart adskilt fra mineralvand og kildevand. Om den pågældende restaurant efterfølgende har sørget for at tilføje denne information til deres menukort, melder historien fra Blick ikke noget om.

I de seneste år har der været en del debat om prisen for vand på restauranter. Mange mener nemlig ikke, at det bør koste noget, da der er tale om postevand i mange tilfælde.