Restaurant skal betale 960.000 kroner til ansatte, efter at have hyret en falsk præst til at få tilståelser om 'synder'

08/04/2024 19:12

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En restaurant blev dømt til at skulle betale en ansat en stor erstatning af en meget bizar årsag.

Mest læste i dag

En restaurant i Californien blev dømt til at betale 140.000 dollars (ca. 960.000 kr.) i udestående løn og erstatning til ansatte, efter at have hyret en præst til at få tilståelser fra de ansatte.

Sagen er af føderale efterforskere blev kaldt "den mest skamløse" handling af korruption, en arbejdsgiver har begået mod sit personale.

Det amerikanske arbejdsministerium oplyste, at en ansat vidnede om, at ejeren Che Garibaldi, der driver to Taqueria Garibaldi-restauranter i det nordlige Californien, ansatte en falsk præst til at få tilståelser i arbejdstiden og "få synderne ud".

Det indebar blandt andet, at han spurgte dem, om de var kommet for sent på arbejde, havde stjålet penge fra restauranten eller havde "onde hensigter" over for deres arbejdsgiver.

"Under ed forklarede en ansat hos Taqueria Garibaldi, hvordan restauranten tilbød en formodet præst at høre deres arbejdsplads 'synder'. Andre ansatte rapporterede, at en leder falsk hævdede, at immigrationsproblemer ville blive rejst af ministeriets undersøgelse," sagde Regional Solicitor of Labor Marc Pilotin i en pressemeddelelse.

Det katolske bispedømme i Sacramento bekræftede, at de "ingen beviser for nogen forbindelse" fandt mellem den falske præst og deres bispedømme.

"Selvom vi ikke ved, hvem den pågældende person var, er vi helt sikre på, at han ikke var præst i bispedømmet Sacramento," fortalte en talsmand for bispedømmet til Catholic News Agency.

Garibaldi og tre andre restaurantejere blev dømt til at betale 140.000 dollars i udestående løn og skader til 35 ansatte. Restauranten skal også betale 5.000 dollars i civile bøder.

Efterforskerne fandt også ud af, at restauranten nægtede medarbejdere overtidsløn, at ledere fik bonusser fra medarbejdernes drikkepenge, og at en række ansatte blev presset med "negative immigrationskonsekvenser" for at samarbejde med efterforskerne.

"Denne arbejdsgivers forkastelige forsøg på at hævne sig på de ansatte, var tiltænkt at få medarbejderne til at tie, obstruere en undersøgelse og forhindre inddrivelsen af ubetalt løn," sagde Pilotin.