Julen i fare: Frygter stor mangel på vigtig julevare

09/11/2020 15:15

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Coronakrisen har ramt utallige mennesker verden over på utallige forskellige måder

De norske juleborde kan meget vel komme til at se noget anderledes ud, end hvad de plejer. Det er udmeldingen fra Bård Gultvedt, der er direktør i Kiwi- og Meny.

Han udtaler ifølge Nettavisen, at man i dagligvarekæden frygter, at der bliver udsolgt af norske ribbenstege før jul.

Ikke flere norske svin

Norske forbrugere har allerede, med næsten to måneder til jul, spist alle de norske svin, og derfor skal der importeres, hvis nordmændene skal kunne nyde ribbensteg på julebordet.

Det er desværre ikke så ligetil. Der er nemlig i Norge en høj told på udenlandsk kød, og priserne på eventuelt importeret svinekød, ville derfor blive meget høj.

Der bliver dog ikke nødvendigvis megen hjælp at hente i Danmark. Ifølge Ekstra Bladet, skulle pressechef hos Danish Crown, der er en af verdens største eksportører af svinekød, ikke kunne garantere nogen ekstra leveringer til Norge.

”Jeg er langtfra sikker på, vi kan hjælpe”

” Jeg er langtfra sikker på, vi kan hjælpe, for der er generelt en enormt stor efterspørgsel på ribbenstege op til jul, og vi sætter stor pris på at være leveringsdygtige til vore primære kunder,”

Det lader nu til, at nordmændene kun har to valg, og i juletiden, hvor traditioner er i højsæde, kan det blive svært.

For enten skal man finde sig et alternativ til ribbenstegen, eller også skal der importeres fra lande som Tyskland og Danmark, hvilket ville betyde ribbensteg med en overvældende kilopris.