Hvorfor flere arbejdsgivere tvinger medarbejdere tilbage på kontoret efter at have arbejdet hjemmefra

19/08/2024 10:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Der er flere arbejdsgivere, der er begyndt at tvinge deres medarbejdere til at vende tilbage til kontoret.

Mest læste i dag

Arbejdsliv, penge, magt og kontrol kolliderer nu, da det at 'arbejde hjemmefra' bliver en fast del af mange kontoransattes liv. Nogle chefer har endda deres bonusser knyttet til, hvor ofte de og deres ansatte møder fysisk op på kontoret.

'Arbejde hjemmefra' er det mest søgte begreb, når folk leder efter arbejde online. Samtidig varierer mængden af kontorarbejde afhængigt af byen. Men selv de byer, der ikke blev hårdt ramt af COVID-nedlukninger, ser stadig tomme skriveborde.

En rapport fra ANZ afslører, at deres medarbejdere kan få nedsat deres årlige bonus, hvis de ikke bruger mindst 50 procent af deres arbejdstid på kontoret.

Commonwealth Bank har en lignende forpligtelse, mens Origin Energy kræver, at deres kontoransatte bruger mindst 40 procent af deres tid på kontoret og forbinder fremmøde med præstationsvurderinger og bonusser.

ANZ's administrerende direktør, Shayne Elliott, er en stærk fortaler for at vende tilbage til kontoret. Han understreger, at samarbejde fungerer bedre, når folk er fysisk til stede sammen. Han mener også, at kontorarbejde fremmer læring, kompetenceudvikling og karrierefremskridt.

I Storbritannien rapporterer The Times, at bankgiganten Citi kræver, at deres ansatte skal møde ind på kontoret mindst tre dage om ugen, ellers risikerer de at få reduceret deres bonus.

For at tiltrække medarbejdere tilbage til kontoret er nogle virksomheder gået fra bløde tilgange som gratis kaffe til hårdere krav som at reducere bonusser og obligatoriske kontordage.

CBRE's forskning viser, at kontortiden varierer betydeligt mellem byerne. I tredje kvartal af 2023 var mængden af arbejdsdage på kontoret i Melbourne så lavt som 56 procent, mens Perth nåede op på 91 procent.

Mange medarbejdere foretrækker stadig at arbejde hjemmefra, hvilket afspejles i, at 'arbejde hjemmefra' fortsat er det mest søgte begreb på jobsider.

Udlejere af kontorer bemærker stadig en stærk efterspørgsel efter kontorlokaler - især efter højere kvalitetsbygninger i gode områder. Organisationer investerer i bedre faciliteter for at tiltrække medarbejdere tilbage til kontoret og fremme samarbejde og innovation.