Hundredvis lider af hjertesygdom uden at vide det: Udvikler først symptomer når sygdommen er fremskreden

26/01/2022 13:59

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Hundredvis lider af en hjertesygdom, der kan dræbe 40.000 mennesker på 5 år.

Ny analyse tyder på, at NHS ikke vil være i stand til at diagnosticere og behandle de anslåede 300.000 mennesker, der lever med aortaklapstenose, som opstår, når en af ​​hjertets hovedklapper stivner og indsnævres.

Hundredtusinder over 55 år lider af en ubemærket hjertesygdom, som kan dræbe 40.000 briter i de næste fem år.

Ny analyse tyder på, at NHS ikke vil være i stand til at diagnosticere og behandle de anslåede 300.000 mennesker, der lever med aortaklapstenose (AVS).

Det opstår, når en af ​​hjertets hovedklapper stivner og indsnævres, hvilket blokerer blodgennemstrømningen ind i hovedpulsåren - aorta og resten af ​​kroppen.

Den hidtil største analyse af tilstanden ved hjælp af 2019-populationsdata, der er fundet, påvirker alvorligt 3,5 % af personer over 75 og 1,5 % af over 55 år, men mange vil være udiagnosticerede.

Resultater offentliggjort i BMJ viser, at uden behandling vil op til 59% af disse briter dø i løbet af de fem år frem til 2024.

Omkring 10.000 af disse dødsfald vil være blandt 55 til 64-årige, med 29.548 blandt 65 til 74-årige.

Professor Huon Gray, fra NHS England og en forfatter til undersøgelsen, siger: "Det britiske sundhedsvæsen vil kæmpe for at klare det store antal mennesker, der har brug for behandling for dette i løbet af de næste par år, og antallet forventes at stige yderligere, efterhånden som befolkningen aldre."

Mange mennesker udvikler først symptomer, når sygdommen allerede er fremskreden, når de kan være for gamle til åben hjerteoperation.

Mange udiagnosticerede briter kunne stadig drage fordel af livreddende behandling, såsom aortaklapudskiftning (SAVR) eller transkateter aortaklapimplantat (TAVI) operation.

Tidligere analyser tyder på, at uden symptomer er chancen for en pludselig hjertedød mindre end 1 %.

Når først symptomerne udvikler sig, stiger risikoen op til 34%.

Et internationalt team af forskere, herunder eksperter fra universiteterne i Glasgow og Southampton, satte sig for at forske i omfanget af sygdommen i Storbritannien.

Den nye undersøgelse anslår, at 300.000 briter i alderen over 55 år har svær AVS.

Af disse vil 200.000 opleve symptomer, hvilket kræver anslået 116.000 SAVR- og 51.000 TAVI-operationer.

En tredjedel af alle tilfælde vil forblive udiagnosticeret, medmindre de proaktivt screenes eller gennemgår tests for et andet hjerteproblem.

Studiets medforfatter Dr. Geoffrey Strange, fra University of Notre Dame i det vestlige Australien, siger: "Kritisk set er en sådan vejledende byrde langt større end den nuværende kapacitet i NHS til at screene, opdage, triage og behandle sådanne tilfælde.

"Der er derfor næppe tvivl om, at der er en betydelig mangel mellem indgreb, der er foretaget for alvorlig aortastenose, og vores estimater af potentiel efterspørgsel."