Hjemløs vinder 275.000 kroner i lotteri, men kan ikke få pengene

09/07/2024 11:32

|

Nicolai Busekist

Det kan virke som en joke, men det er det ikke. Det var en meget bitter overraskelse for den hjemløse mand.

Mest læste i dag

En hjemløs mand fra Ancona i Italien var naturligvis rigtig glad, da det viste sig at han havde vundet intet mindre end 37.000 euro i SuperEnalotto, hvilket svarer til omtrent 275.000 kroner.

Glæden viste sig dog at være kort, da han fik at vide, at han ikke kunne få fat i pengene. For at få fat i disse penge, var det et krav, at han kunne fremvise et gyldigt sundhedskort.

Gianluigi, der havde spillet på de samme syv numre i nogen tid, fik sig dermed en meget ubehagelig overraskelse efter at have vundet en dag i oktober sidste år.

Først troede han, det var en joke, men det var det ikke. I Italien skal vindere af denne form for præmier være i stand til at præsentere et sundhedskort og have et gyldigt ID-kort, hvilket Gianluigi, som er hjemløs, ikke har.

Gianluigi har kun et gammelt skatteidentifikationsnummer. Caritas i Senigallia, som er den by han har gjort til sin egen, selvom han oprindeligt er fra Apulien, forsøgte at hjælpe ham. Men han nægter at forny sit ID.

"Jeg har ikke brug for nogen. Jeg vil fortsætte med at være usynlig," sagde han til den italienske udgave af Today.

Giovanni Bomprezzi, der er direktør for Caritas i Senigallia, afslørede, at Gianluigi er en 'god mand, men noget skete i hans liv, der ødelagde ham'.

Manden har ingen kontakt med sin familie og nægter at tale om det. Derfor vides det heller ikke, hvad der er sket, siden han er endt på gaden. Der er ikke kommet noget nyt frem om sagen, hvorfor det ikke vides, om han senere har været i stand til at få fat i sin gevinst.