Facebook med penge på vej til brugerne: Så meget kan hver person forvente

11/09/2023 14:08

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Facebook og Meta skal hoste op til brugerne.

Mest læste i dag

Omtrent milliarder kroner skal finde vej fra Meta og Facebooks lomme til Facebook-brugere.

Beløbet er kæmpestort, men det er antallet af brugere også, hvorfor det kan være svært at gennemskue, hvor meget hver enkelt person står til at modtage. 

Nu er advokater kommet med et estimat på, hvad brugerne kan forvente at modtage.

Det skriver B.T.

Siden marts har det været offentligt kendt, at Meta og Facebook skal lange et par håndører over disken til brugerne, der har kunnet ansøge om at få del i pengene.

De brugere, der har kunnet få del i de mange penge, er Facebook-brugere, der har brugt mediet i USA i perioden fra 2007 til 2022.

B.T. skriver via The Hill, at mere end 28 millioner fik søgt om pengene, før det var for sent. Allerede på nuværende tidspunkt er 17 millioner blevet godkendt til at modtage penge. 

Under et retsmøde lød meldingen fra en række advokater, at den forventede en medianudbetaling på omkring 30 dollars (208 kroner, red.).

Alle får dog ikke det samme beløb. Man får nemlig penge efter, hvor lang tid man har været bruger i den gældende periode.

Dem, der har været brugere i lang tid, får flere penge, end dem, der ikke har.

Ikke kun amerikanere

Til trods for at man skal have været bruger i USA i perioden for at kunne modtage penge, så er det ikke kun amerikanere, der modtager penge.

Har man boet i USA af den ene eller den anden grund i perioden, kunne man også have søgt om at få del i det store beløb.

Fristen er nu udløbet, hvorfor det er for sent at gøre, men flere ikke-amerikanere har også kunnet få del i pengene.