En tredjedel af alle Lotto-vindere ender med at miste alt: Træffer dette 'forkerte' valg, når de vinder

05/09/2023 05:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Danske spil / OBS: Genrefoto
At trække det vindende nummer i et lotterispil indebærer ikke nødvendigvis, at man for evigt bevarer sin formue.

Mest læste i dag

Ikke mange har haft fornøjelsen af at vinde den store Lotto-gevinst, og som følge heraf er det forståeligt, at mange ikke er fuldt klar over, hvad der egentlig sker i den forbindelse.

Når man bliver den heldige vinder, står man overfor to muligheder for at modtage pengene. Man kan vælge at få dem udbetalt som et engangsbeløb, eller man kan beslutte sig for at få gevinsten udbetalt over de næste 29 år.

Men det er ikke det hele.

Sådan beretter The Mirror i deres artikel.

Når det kommer til valget mellem engangsudbetaling og årlige udbetalinger, er der både fordele og ulemper ved begge muligheder.

Hvis man går efter de årlige udbetalinger, kan man opnå besparelser på skatten, samtidig med at man sikrer, at man ikke bruger alle pengene på én gang.

En vinder ved navn Ashley Smith fra Mason County, Kentucky, som for nylig vandt i Bank Buster, et online lotterispil, valgte at få udbetalt over halvdelen af sin gevinst, svarende til cirka 1 million kroner.

Hun gik efter den store udbetaling for at kunne afbetale sine regninger.

Vigtigt at bemærke: Hvert lotterispil har sine egne regler, når det kommer til udbetalinger.

"Fordelen ved muligheden for engangsbeløb er, at den skyldige skat beregnes på tidspunktet for gevinsten. Efter skattebetalingen kan vinderne frit disponere over eller investere pengene, som de finder passende. Nogle personer kan vælge de årlige udbetalinger i håb om, at de ikke vil blive pålagt så høje skatter, da usikkerheden om, hvilke skattesatser der gælder i fremtiden, spiller ind," forklarer en ekspert ifølge den britiske avis.

Juridisk ekspert Andrew Stoltmann påpeger dog, at omkring en tredjedel af vinderne ender i økonomisk uføre, fordi de ikke er bekendt med reglerne og vælger engangsudbetalingen.

Han fortæller, at ni ud af ti foretrækker engangsbeløbet, hvilket for nogle viser sig at være en betydelig fejltagelse.

"De modtager denne enorme sum penge, men de har simpelthen ikke en klar idé om, hvad de skal gøre med den," siger han.