En mindre fejl resulterede i en udgift på 950 kroner for Ruth og Peter: Nu regner kritikken ned over Ryanair

29/08/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En mindre fejl endte med at koste dyrt.

Mest læste i dag

Efter en kontroversiel hændelse omkring Ryanair, er nettet blevet opvarmet af diskussion. Et ældre ægtepar, Peter og Ruth, har betalt 950 kroner til flyselskabet på grund af en mindre fejl, hvilket har skabt debat.

Ifølge Daily Mail, begik parret en fejl ved at udskrive returbilletten til deres rejse til Frankrig i stedet for billetten til udrejsen.

Selvom flyselskabet hurtigt fik rettet fejlen på omkring et minut, endte ægteparret alligevel med at betale 950 kroner som følge af fejlen.

På baggrund af dette hændelsesforløb valgte parrets datter at dele sin frustration på det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter, red.):

"Kære Ryanair, mine aldrende forældre kom til at downloade boardingpasset til returrejsen i stedet for udrejsen ved en fejl, og I opkrævede dem 950 kroner for at få dem udskrevet i lufthavnen. 950 kroner for 2 stykker papir, som tog 1 minut. Skam jer."

Hendes indlæg fik betydelig respons, hvor flere påpegede, at lavprisselskaber ofte kan ende med at blive dyre på grund af lignende situationer.

Yderligere blev det også fremhævet, at Ryanairs hjemmeside angiver en pris på 175 kroner for at få udskrevet boardingpasset, hvilket er markant lavere end det beløb, Peter og Ruth betalte. De blev faktureret 475 kroner per person.

Selvom hjemmesiden angiver, at det koster 475 kroner at checke ind i lufthavnen, påpegede kvinden, at hendes forældre havde allerede checket ind online hjemmefra.

En talsperson fra Ryanair forsvarede flyselskabets handling ved at udtale:

"Ifølge Ryanairs vilkår og betingelser, som disse passagerer accepterede ved reservationstidspunktet, undlod de at checke ind online til deres udrejse fra Stansted Lufthavn (11. august), på trods af opfordringen via e-mail dagen før rejsen (10. august). Derfor blev det korrekte lufthavnsindtjekningsgebyr på 475 kroner pr. passager pålagt."