En mand faldt om, da han fik vild vurdering af sit ur i tv-program

03/09/2023 19:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
En mand havde svært ved at forstå det vilde beløb, som hans ur blev vurderet til i et tv-program. Det resulterede i, at han kollapsede.

Mest læste i dag

Ofte følger mange seere nøje med, når der sendes programmer, hvor deltagere bringer deres ejendele til vurdering.

Deltagerne drømmer om, at en af deres ejendele viser sig at have en betydelig værdi, men desværre ender de ofte skuffede med at få at vide, at det ikke er mere værd end et beskedent beløb.

I Danmark er programmet 'Guld i købstæderne' utrolig populært, men indtil nu har ingen deltager formået at få en vurdering, der har fået dem til at måbe.

Det er dog sket andre steder i verden, senest da 'Antiques Roadshow' besøgte Bonanzaville i North Carolina.

Faldt bogstavelig talt sammen

I løbet af programmet oplevede 'Antique Roadshow' noget hidtil uset, da en mand modtog en så astronomisk vurdering, at han bogstaveligt talt væltede om af chok.

Programmets talsmand udtalte: "For første gang i programmets historie har vi haft en gæst, der blev så overvældet af vurderingen af hans ejendel, at han faldt om af overraskelse."

Manden, der besøgte programmet, havde købt et Rolex-ur tilbage i 1974. På det tidspunkt kostede uret ham 345,97 dollars, hvilket svarer til cirka 2.300 kroner i dag. Dog var pengenes værdi betydeligt højere dengang, så de 345 dollars ville i dag svare til 12.013 kroner.

Uret var altså ikke billigt, og manden havde forventet, at det havde en vis værdi. Han blev imidlertid så chokeret over den vurdering, han fik, at han faldt om.

Eksperten, der vurderede uret, udtalte: "Det er en af de mest sjældne Paul Newman-modeller. Jeg tror ikke, der findes noget bedre i hele verden."

Eksperten anslår, at et sådant ur i dag har en værdi på omkring 400.000 dollars, svarende til lidt over 2,7 millioner danske kroner. Det må siges at være en imponerende investering.

Havde endnu en god nyhed

Manden kollapsede af ren overvældelse over den utrolige vurdering, men heldigvis rejste han sig igen med et stort smil på læben.

Smilet blev endnu større, da eksperten kom med en endnu mere fantastisk udmelding. På grund af urets fremragende stand, da manden næsten aldrig havde brugt det og betragtede det som et 'lykkeur', var det ikke urealistisk at forvente en pris mellem 500.000 og 600.000 dollars, svarende til 3,7 til 4,4 millioner danske kroner.

Du kan se øjeblikket, hvor manden får sit ur vurderet, og hvordan han bukker under af glæde, i denne video.