En mand blev hastet til hospitalet med flere organsvigt: Nu advarer læger børn og unge

04/10/2023 17:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu frygter lægerne, at børn og unge vil gøre det samme.

Mest læste i dag

For mange af os udgør en energidrik nu og da en hurtig måde at få et energi-boost på. Men hvad sker der, når man beslutter sig for at forbruge hele tolv af disse koffeinholdige drikke på blot ti minutter? Historien om en mand ved navn JS giver os svaret, og resultatet var langt fra positivt.

Historien blev delt af Dr. Bernard Hsu, der er bedre kendt online som Chubbyemu på YouTube. Han beskrev, hvordan JS var på arbejde, hvor der blev tilbudt gratis energidrikke som en medarbejdsfordel.

JS besluttede sig for at imponere sine kolleger ved at indtage hele tolv energidrikke på kun ti minutter. Umiddelbart efter denne dristige drikkekonkurrence følte han sig dog langt fra veltilpas.

"Han oplevede en intens smerte i den nedre del af brystet og var usikker på, om smerten stammede fra hans mave eller hjerte. Han havde svært ved at trække vejret, men for at distrahere sig selv begyndte han at spille videospil," forklarede Dr. Bernard Hsu.

Som timerne gik, forværredes JS' tilstand markant. Han begyndte at opleve uregelmæssig hjerterytme, og smerten i brystet spredte sig til hans ryg og mellem hans skulderblade.

Efter flere timers kvalme blev JS til sidst nødt til at kaste op i køkkenvasken.

Desværre gav opkastningen kun lidt lindring på hans symptomer, og smerten fortsatte med at komme i bølger. Efter en hel dags lidelse besluttede JS sig for at ringe til 911, og han blev straks indlagt på hospitalet. Her endte han med at kaste op igen, denne gang direkte på en sygeplejerskes sko.

Blodprøver afslørede, at JS havde forhøjede blodsukkerniveauer, også kendt som hyperglykæmi, på trods af at han ikke led af diabetes. Lægerne begyndte at mistænke, at hans bugspytkirtel var ved at nedbryde sig selv, hvilket resulterede i en tilstand kaldet hyperlipasæmi, hvor der er for meget fedt i blodet.

Selvom lægerne først afventede og håbede på, at hans tilstand ville forbedre sig på grund af hans unge alder og medicinske historie, skete der det modsatte. Hans lever og nyrer begyndte at svigte, og han udviklede en blodinfektion, der fik ham til at svinge mellem bevidsthed og bevidstløshed.

Lægen forklarede, at der muligvis er en sammenhæng mellem overdreven indtagelse af energidrikke og bugspytkirtelbetændelse. Heldigvis overlevede JS sin skæbnesvangre beslutning takket være rettidig medicinsk hjælp og antibiotika.