En mægtig skov dukkede op fra havet: Et utroligt fænomen ved Østersøen

02/08/2024 16:52

|

Nicolai Busekist

Foto: Facebook
En storm over Østersøen afslørede en gemt skat, der stammer fra tusinder af år siden. Denne sunkne skov ligner et landskab fra en anden planet.

Mest læste i dag

En storm over Østersøen har afsløret en skat fra tusinder af år siden. Denne sunkne skov ligner et landskab fra en anden planet. Folk, de er vilde med bølger og ikke frygter vinteren ved Østersøen, kunne være vidne til et utroligt fænomen.

Slowinski Nationalpark har meddelt, at en stor storm igen har afsløret strandens relikvier. Den sunkne skov er en rest fra den skov, der dækkede området for århundreder siden.

Polske strande er ikke kun fyldt med sand og menneskemængder. Især om vinteren kan naturen ved kysten overraske de få turister, der besøger disse steder. Naturlige sandskulpturer imponerede besøgende i sidste år oktober, men kort tid efter blev det tid til den skjulte skov på stranden.

En stor storm over Østersøen afslørede rester af gamle træer, som du ikke har mulighed for at opleve mange andre steder i verden.

"Fra tid til anden viser Østersøen os den 'sunkne skov'. Efter stormene kan du se stubbe mellem nedgangene til stranden ved nr. 5 og 6. Vi opfordrer dig til at besøge dette sted," stod der i et opslag på den officielle Facebook-side for Sianów Kommune.

Flere bruger var meget begejstrede over de usædvanlige billeder, der ligner et landskab fra en anden verden.

"Jeg var der med mit barnebarn. Den forstenede sko er noget utroligt," lød det i en kommentar fra en bruger.

Forklaringen på dette fænomen findes på Slowinski Nationalparks hjemmeside.

"De træstammer, der er vist på billederne, er rester af skovbevoksning, der dækkede områderne flere kilometer syd for den daværende Østersøkyst," står der på deres hjemmeside.

De sunkne træer fortæller en lang historie om dette område, som begynder i istiden. Efter isens tilbagetrækning opstod en tundra, som senere blev til en skovtundra og flersidede skove, der er typiske for den polske klimazone.

For mellem 8.000 og 2.500 år siden fandtes der primært ege- og bøgeskove i dette område, som senere blev erstattet af fyrretræer, som stadig kan beundres i kystskovene i dag. Stubbe gemt på strandene minder om de oprindelige skove, der gennem århundreder dækkede Østersøens kyst.

Dette fænomen kan ses hele året rundt, men om vinteren, omgivet af tåge og det oprørte hav, er det særligt imponerende.