En kvinde indgav en falsk anmeldelse om voldtægt: Du gætter aldrig hvorfor hun gjorde det

11/09/2023 20:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: FOX13 Tampa Bay
En kvinde fra South Dakota erkendte sig skyldig i at lave en falsk politianmeldelse, efter at hun hævdede, at en overfaldsmand voldtog hende i Florida, siger politiet.

Mest læste i dag

Renee Dawn Skoglund, 30 år gammel, blev pågrebet i Sioux Falls den 10. marts, to dage efter at have rapporteret seksuelt misbrug i Hillsborough County.

Hun blev anklaget for misbrug af nødtelefon 911-systemet, indgivelse af en falsk anmeldelse om en forbrydelse og forfalskning af fysiske beviser.

I en 911-opkaldsoptagelse offentliggjort af Hillsborough County Sheriff's Office påstod Skoglund, at hun havde trukket sin bil til siden af I-75 på grund af nogle bilproblemer. Herefter rapporterede hun, at en ukendt mand havde dækket hendes hoved med et håndklæde, tvunget hende ind i bilen og udført en voldtægt, mens hendes arme og ben var bundet.

Skoglund hævdede, at en specifik type reb blev brugt, og myndighederne opdagede senere, at dette reb blev solgt i de nærliggende Walmart-butikker.

Efter en omfattende eftersøgning af lokale Walmart-butikker fandt politiet overvågningsvideooptagelser af Skoglund, hvor hun købte det pågældende reb.

Efter denne opdagelse reviderede efterforskerne flere overvågningsvideoer fra steder, som fru Skoglund havde besøgt omkring tidspunktet for angrebet. Disse videoer modbeviste hendes oprindelige udsagn. Hillsborough County Sheriff's Office udtalte: "[Skoglund] forsøgte at ændre sine udsagn, før hun til sidst indrømmede, at hun havde opdigtet hele hændelsen."

Ifølge FOX 13 Tampa Bay indgav Skoglund, der var gift på det tidspunkt, falsk anmeldelse om voldtægt for at få en gratis kønssygdomstest.

Anklager Jessica Couvertier udtalte i retten ifølge FOX 13: "Hun havde samleje med en person i Hillsborough County, følte sig skyldig på grund af sin civilstand og ønskede at blive testet for en seksuelt overført sygdom."

Sherif Chad Chronister udtalte i en pressemeddelelse i maj: "Denne sag er virkelig skuffende. Der er alt for mange ofre, der konfronteres med denne form for traumer. Denne kvinde misbrugte vores 911 nødtelefon og afledte opmærksomheden fra faktiske ofre, der har brug for de nødvendige ressourcer til rådighed i disse efterforskningsscenarier."

Skoglund blev dømt til to års samfundsovervågning, som er en form for husarrest, samt otte års betinget fængsel, ifølge FOX 13. Desuden skylder hun sheriffens kontor $17.245,26 for de ressourcer, der blev anvendt under efterforskningen af hendes rapport.