Ekstreme vejrforhold: Alt fryser fast i Texas

18/02/2021 14:36

|

Redaktionen

Foto: PA/ABC13/Twitter

Mest læste i dag

En bil parkeret under et lækkende vandrør frøs fast i Texas, efter at en voldsom vinterstorm har fast greb om staten.

Det er meget muligt, at store dele af Danmark i løbet af de sidste par uger, har haft problemer med frost, sne og is – men det er ingenting.

Hvert fald ikke hvis man sammenligner med det, der i øjeblikket foregår i den amerikanske delstat Texas.

’Cowboy-staten’ er i øjeblikket ramt af helt ekstreme frostgrader, i sådan en grad, at præsident Joe Biden for nyligt erklærede undtagelsestilstand, og har aktiveret afdelingerne Homeland Security og Federal Emergency Mangament Agency, der skal yde en katastrofehjælp, og ellers bidrage med hvad de lokale myndigheder nu måtte have brug for – Det skriver Unilad.com

Ifølge BBC har temperaturen flere steder i staten ramt minus 18 grader, og dette skulle være det koldeste i staten i 30 år.

BBC er et ganske pålideligt medie, men skulle man være i tvivl om det ekstreme frostgrader, så florer der nu flere videoer på nettet, af en bil der bogstaveligt talt er frosset fast.

På billedet kan man se hvordan bilens bagerste ende er totalt dækket af is. Et lille smukt, men ganske upraktisk, frosset vandfald hænger over bilen i istapper, og bilen er ligeledes frosset fast af istapper ved jorden.

Måske kan man endda tale om held i uheld, at bilen var frosset fast. Med så ekstreme frosgrader har mange veje i staten været livsfarlige. Der er indtil videre registrerede 21 dødsfald som resultat af kulden, og trafikuheld påvirker statistikken.

Infrastrukturen i staten er ligeledes blevet ramt, og ifølge BBC News, er godt 4,3 millioner amerikanere lige nu uden strøm.