Ekspert advarer om 3 fødevarer af uhyggelig årsag: De er yderst populære i Danmark

04/11/2023 13:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
De tre fødevarer er yderst populære herhjemme.

Mest læste i dag

Vi alle har vores favorit snacks, foretrukne frokostretter og generelt bare mad, som vi elsker. Desværre er der dog en uheldig sideeffekt ved denne ellers lækre madoplevelse.

Det er noget, som Robert Love, en ekspert inden for neurovidenskab, informerer om i flere TikTok-videoer, der primært handler om vores hjernes sundhed.

I en af hans videoer fremhæver han tre bestemte fødevarer, som man bør være forsigtig med af en ganske skræmmende årsag.

"De kan potentielt indeholde parasitter, som kan trænge ind i din hjerne," advarer Love i en alarmklokkerende besked ifølge LadBible.

Lad os nu tage et kig på den første af disse fødevarer, som du sandsynligvis allerede er bekendt med - svinekød.

"Svinekød udgør en af de mest sandsynlige kilder til animalsk protein, der potentielt kan indeholde parasitter," forklarer han.

"Hvis du vælger at indtage svinekød, er det vigtigt at kende oprindelsen af kødet eller sikre dig, at det tilberedes tilstrækkeligt. Ellers ville jeg anbefale at undgå det helt."

Næste på listen er opdrættet laks, som Love nævner.

"I modsætning til vildfanget laks, der faktisk er utrolig sundt for dig og gavnligt for din hjerne, opdrættes laks i lukkede damme, hvilket kan øge risikoen for parasitter."

Til sidst nævner han en frokostfavorit, nemlig sushi.

"Studier viser, at omkring 30 procent af dem, der spiser sushi flere gange om ugen, kan ende med at have visse former for parasitter."

Det skal bemærkes, at kilden til Loves statistik ikke er bekræftet, men ifølge University of Washington er forekomsten af parasitter i sushi steget markant i de senere år.