Dreng kom til verden med to vedhæng: Lægerne ville fjerne den mindste, men ændrede mening

29/02/2024 08:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En dreng kom til verden med to vedhæng, men lægerne besluttede sig for, at de ikke ville fjerne et af dem.

Mest læste i dag

For to år siden blev en dreng født med to vedhæng på et brasiliansk hospital. Det ekstra vedhæng blev dog ikke fjernet med det samme. Derimod ventede man, indtil den lille dreng var blevet lidt ældre.

Efter mere end to år med et ekstra kønsorgan, besluttede lægerne sig for at operere, men valgte at amputere det største af de to vedhæng, skriver Daily Mail.

Den lille dreng blev født med et ekstra vedhæng som følge af en sjælden sygdom kaldet diphallia. Hvad årsagen til dette er, er ikke kendt, men den rammer i gennemsnit en ud af seks millioner drenge.

Denne gang besluttede kirurgerne sig dog for at fjerne den største af de to vedhæng. Hvorfor? Det viste sig, at den ikke fungerede korrekt.

Men det var altså først to år efter fødslen, at lægerne i Sao Paulo besluttede at udføre en operation for at fjerne det ene af de to vedhæng.

Defekten opstod allerede da drengen var et foster, hvilket resulterede i de to vedhæng. Denne tilstand kan også forårsage problemer med korrekt vandladning. Hos personer ramt af denne tilstand, kan der også opstå uregelmæssigheder i nyrens struktur eller funktion.

Men hvorfor tøvede lægerne så længe med operationen? Denne type indgreb udføres normalt umiddelbart efter barnets fødsel. Årsagen blev dog ikke afsløret, men ifølge den britiske avis Daily Mail var planen oprindeligt at fjerne det mindste af de to vedhæng. Kort før operationen blev beslutningen ændret.

Efter at have udført en række undersøgelser viste det sig, at det største vedhæng ikke fungerede korrekt, da dets urinrør var for smalt til, at urin kunne passere igennem det uden problemer. Derfor blev beslutningen taget om at fjerne det største vedhæng og beholde det mindste.