Dramatiske kampe: Kinas hemmelige våben ”koger indiske soldater levende”

18/11/2020 15:36

|

Lukas Jepsen

Shutterstock.com

Mest læste i dag

Dramatiske kampe: Kinas hemmelige våben ”koger indiske soldater levende”

I en politisk boksekamp om en region i Himalaya mellem Kina og Indien er ved at udvikle sig til noget mere alvorligt.

I over syv måneder nu, har Kina og Indien været i en hård og fastlåst konflikt, der drejer sig om territorie. Begge supermagter mener nemlig, at de har krav på den østlige del af Ladakh, der indisk territorie i Himalaya, som Kina i øjeblikket kontrollere.

Over de sidste måneder er spændingen mellem de to nationer kun taget til, og forhandlinger har indtil videre ingenting ført med sig. Indtil videre har konflikten ikke ført til større skudkampe, men der har været beretninger om mindre kampe mellem små grupper fra de to sider, der har ført til dødsfald.

Ingen af de to supermagter ønsker at involvere sig i en decideret krig med deres magtfulde nabonation, og derfor er der i øjeblikket også indgået en særlig slags våbenhvile, hvor parterne har aftalt ikke at benytte sig af skydevåben. Og det er nemlig nøgleordet – Skyde.

De før omtalte små kampe har i stor grad været kæmpet uden skydevåben, men med knytnæver sten, kæppe og hvad man ellers kan finde i bjergkæden.

Kina ser nu ud til at have taget konflikten skridtet videre, med et nyt ”hemmeligt” våben, der er blevet taget i brug i Himalaya.

For at undgå at bruge skydevåben, men samtidig få et betydeligt overtag i regionen, har Kina indført deres ”mikrobølge-våben”.

Ifølge flere kilder har våbenet nu været i brug i konflikten, og med stor effekt.

Mikrobølge-våben

Et våben der, som ordet også antyder, fungere lidt ud fra samme principper som en mikrobølgeovn.

En stor parabol sender usynlige stråler mod fjenden, der ligesom i det behjælpelige køkkenredskab, bombardere modtageren med partikler der derved hæver temperaturen.

Retter man sådan en stråle mod mennesker, vil de op til en afstand på næsten en kilometer, kunne mærke hvordan vand molekylerne under huden bliver varmet op, og ofrene for våbenet har til sidst kun en mulighed – Flugt, eller bliv kogt levende.

Flere kilder fra området beretter om meget syge indiske soldater, der kaster op og fortæller om en voldsom brandene fornemmelse under huden.

Nu er spørgsmålet så, hvordan Indien har tænkt sig at svare på den nye situation i regionen.

Der har indtil videre ingen beretninger fra Indien, om at de skulle have et lignende våben, og man kan derfor spekulere i om landet har i sinde at overholde den gamle våbenhvile.

Skulle Indiske soldater for alvor åbne ild, næste gang mikrobølge-våbenet bruges, er der bestemt risiko for at konflikten hurtigt kan eskalere voldsomt.