Donald Trump er på vej til at vinde valget i USA

04/11/2020 18:26

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Donald Trump er på vej til at vinde valget i USA

Hvis man har fulgt med i medierne i løbet af de seneste par uger, så har der tegnet sig et klart billede af, at demokratiske Joe Biden ville ende med at vinde præsidentvalget mod den siddende republikanske præsident, Donald Trump.

Ligesom sidste år skal man dog ikke lægge alt for meget i meningsmålingerne, for noget tyde på, at den klare sejr folk havde spået til Joe Biden i stedet ender med at gå Trumps vej.

En af årsagerne til dette er blandt andet, at svingstaten Florida pludselig nu ser ud til at gå Donald Trumps vej og altså ikke til Joe Biden, som det ellers længe har lignet. Dermed vil Donald Trump få de 29 valgmænd fra Florida.

'Vi fører stort'

Donald Trump selv skriver på Twitter, at han fører stort:

“Vi fører stort, men de forsøger at stjæle valget. Vi vil aldrig lade dem gøre det. Man kan ikke stemme, når først valgstederne er lukket,” lyder det fra Donald Trump på Twitter.

Bookmakerne lader til at være ganske enige med Trump, for hvis man kigger rundt på de steder, hvor man kan spille på valget, så er det hele tippet over til Donald Trumps favør.

Donald Trump giver nemlig odds 1.57 til at vinde præsidentvalget, mens Joe Biden giver 2.37 gange indsatsen igen.

Noget andet kunne også tyde på, at Joe Biden går hen og vinder ‘The Popular Vote’. Det betyder, at Joe Biden vil få flest stemmer, akkurat ligesom Hillary Clinton gjorde det tilbage i 2016.

Det er dog ikke den person med flest stemmer, der vinder valget, men i stedet den med flest valgmænd, og derfor ser det altså lyst ud for Donald Trump.