Den smukke lille engelske by, der er kåret som verdens smukkeste

18/05/2024 06:33

|

Nicolai Busekist

Foto: Rachel Hannah Photo / Unsplash
Byen slog verdensberømte byer som Venedig, Paris og Firenze i en undersøgelse af verdens smukkeste steder.

Mest læste i dag

En engelsk by med fem Greggs-bagerier slog berømte skønhedspletter som Venedig, Paris og Firenze og blev kåret som den 'mest attraktive' by i verden.

Den tidligere romerske bosættelse Chester toppede en undersøgelse, der brugte et 'gyldent forhold' af målinger til at bestemme bygningers æstetiske skønhed.

På trods af rivaler med seværdigheder som Eiffeltårnet og Michelangelos David, endte denne by med under 80.000 indbyggere øverst. Chester er bestemt et historisk sted og kan spore sin grundlæggelse tilbage til 79 e.Kr., da det var stedet for et romersk fort.

Byen er berømt for sine sorte og hvide bygninger, som blev bygget i viktoriansk tid i en jacobæansk bindingsværkstil. Og det ser ud til, at Chesters historiske arkitektur afgjorde stemmerne for forskerne hos Online Mortgage Advisor, skriver Express.

Ifølge TimeOut brugte undersøgelsen Google Street View til at måle hundreder af gader og mere end 2.400 bygninger fra byer rundt om i verden. Systemet fungerede ved at måle hver bygning og beregne forholdet mellem de længste og korteste sider sammenlignet med et såkaldt 'gyldent forhold'.

Chester erobrede 1.-pladsen med en gennemsnitlig score på 83,7%, hvilket slog den romantiske destination Venedig, der opnåede 83,3%. Britiske byer tog faktisk hele tre pladser i top-5, da London fik 3.-pladsen og Belfast fik 4.-pladsen, mens endnu en italiensk by, Rom, rundede top-5 af.

Barcelona scorede højest for Spanien, med Prag lige i hælene og New York som den førende arkitektoniske destination i USA. Manchester placerede sig sidst i målingerne for Storbritannien, sammen med Beijing i Kina, som sluttede sidst på listen.

Online Mortgage Advisor skrev på deres hjemmeside, at det gyldne forhold (1:1.618) er udviklet til at 'afspejle et sæt proportioner, der har fascineret og været studeret af matematikere i årtusinder'. Det gyldne forhold findes ikke kun i arkitektur, men siges også at være optegnet i malerier, bøger, musik og i nogle tilfælde forekommer det også i naturen.

Berømte bygninger og monumenter, der siges at have opnået det gyldne forhold, omfatter den Store Pyramide ved Giza og Parthenon.