De færreste ved det: Sådan får man gratis offentlig transport

11/09/2023 14:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nogle gange kan togbilletter være ret kostbare, men i Østrig har de lanceret en idé, hvis du ønsker at undgå at betale den høje pris.

Mest læste i dag

Mange danske borgere ville helt sikkert værdsætte muligheden for at opnå mere økonomiske eller måske endda gratis togbilletter, der dækker hele landet.

I virkeligheden er det faktisk ikke en urealistisk tanke at opnå gratis offentlig transport. Dog skal du tage en tur til Østrig for at gøre det til virkelighed. Her har du nemlig muligheden for at få gratis togbilletter, bus- og sporvognsbilletter i hele et år.

Der er dog en ulempe ved denne fordel.

Den betingelse, der giver dig adgang til gratis offentlig transport, er, at du skal have tatoveret navnet på landets nye togbillet, kaldet "Klimaticket," på din krop.

Leonore Gewessler, Østrigs klimaminister og medlem af det grønne parti, annoncerede dette tilbud på en musikfestival i byen St. Pölten i weekenden.

På Instagram blev det annonceret af Klimaticket, at de første tre personer, der lod sig tatovere med navnet, ville blive belønnet med et års gratis togbilletter.

Et billede af en tatovering med teksten 'Gewessler tager føringen' blev også delt. Ministerens blæk er dog midlertidigt.

På musikfestivalen blev der oprettet en stand, hvor festivaldeltagerne kunne få en permanent tatovering af ordet "Klimaticket" på armen og dermed modtage et årligt togbilletter til en værdi af 6.300 kroner.

Mens Gewessler hævdede, at dette ikke var et problem, blev hun af nogle anklaget for at udnytte unge mennesker og bruge deres kroppe til at promovere jernbanenettet.

Siden kampagnen blev offentliggjort, har der været mange kritikere.

LADbible rapporterer, at omkring 30 deltagere i Electric Love-festivalen tog afstand fra kampagnen sidste måned.

Klimaticket blev oprindeligt lanceret i 2021 med håbet om at opfordre den østrigske offentlighed til at vælge offentlig transport frem for at køre i bil.