Danskere anholdt i Thailand: Risikerer bøde og fængsel efter stor ulovlig fest

28/01/2021 12:34

|

Lukas Jepsen

Foto: Surat Thani Immigration

Mest læste i dag

En stor gruppe turister er blevet anholdt på den thailandske ø Khoh Phangan, efter at de deltog i en fest på en lokal bar, og således trodsede landets coronaregler.

Der kommer i øjeblikket ofte historier om unge danskere der forsøger at finde måder at feste på. Udenlandsrejser har været manges foretrukne valg.

 Der er danskere i Dubai, for ganske kort tid siden kommenterede statsminister Mette Frederiksen, i et Facebookopslag på de unge danskere der er taget til Østrig for at feste, og nu kan Thailand også skrives på listen af lande med festglade danske gæster.

Ifølge SE og HØR var det tirsdag aften, at det thailandske politi foretog en ransagning af en bar, hvor 89 turister var samlet til fest.

Det lokale politi beretter om både danskere, englændere og amerikanere til stede til festen, som foregik på Three Sixty Bar, der angiveligt arrangerede festen, for at fejre barens fem års fødselsdag. Med både gæster og personale, blev i alt 109 personer anholdt.

Det skete kun fordi politiet fandt ud af at festen fandt sted. Det gjorde politiet kun fordi de fik et tip om at der blev solgt billetter til festen, og noget tyder på, at festgæsterne kommer til at betale en del flere penge for at feste, end de havde regnet med.

Thailand har et meget stramt corona-regelsæt, og bryder man forsamlingsforbuddet kan man i værste fald ende med to års fængsel og en både på godt 8.000 kroner. Hvor alvorligt det bliver må tiden vise, men der kan ingen tvivl være om, at de thailandske myndigheder tager sagen meget alvorligt.

Ejeren af baren står ifølge SE og HØR til et års fængsel og en bøde på 20.000 kroner.