Covid-19: Tilbøjelig til at forårsage hjerteproblemer hos teenagere

10/01/2022 15:05

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Covid er meget mere tilbøjelig til at forårsage hjerteproblemer hos teenagere end hvis de er vaccineret, viser forskning

Vacciner er blevet forbundet med myokarditis
Covid er meget mere tilbøjelig til at forårsage hjerteproblemer blandt teenagere end fra vaccinen., har forskning vist

Millioner af 12- til 15-årige har mulighed for at tage et andet stik fra i morgen, da indsatsen øges for at forhindre spredningen af ​​Omikron-varianten i England, det skriver The Mirror.

Men 50 procent af den aldersgruppe i England har endnu ikke tilmeldt sig en første dosis, siden Covid-vaccine blev tilbudt dem i slutningen af ​​september.

Blandt de 16-17-årige er tallet lidt højere, så årsagerne til, at de unge ikke melder sig, er uklare.

Men vacciner er blevet forbundet med meget sjældne tilfælde af myokarditis, hvor musklerne i hjertet bliver betændte og forårsager brystsmerter, åndenød, en dunkende puls og kvalme.

Tilstanden kan udvikle sig efter en virusinfektion såsom influenza, og hjertet er 'skadet' af Covid eller af immunsystemets reaktion på det.

Vaccinefremstødet fortsætter, men optaget blandt teenagere er lavt
Mænd er mere tilbøjelige til at blive ramt af myokarditis end kvinder, da det mandlige hormon testosteron hæmmer celler i kroppen, hvilket kan reducere inflammation.

"De udvikler normalt hjerteproblemer omkring 10 dage eller deromkring efter virusinfektion, men i 90 procent af tilfældene er det mildt, og de kommer sig fuldstændigt."

Myokarditis er blevet forbundet med meget sjældne tilfælde i Pfizer-vaccine blandt teenagere og Moderna-vacciner som en booster hos over 18 år.

Men der er ingen beviser for, at Oxford-AstraZeneca-vaccinen udløser det.

Sir Chris Whitty annoncerede i efteråret planer om at vaccinere teenagere og siger, at der kun var en marginal fordel i sundhedsmæssig henseende

De fik tilbudt stikket for at holde skolerne åbne så meget som muligt og forhindre forstyrrelser i elevernes uddannelse.

Forskere fra Edinburgh og Oxford universiteter fandt i sidste måned, at for hver million anden dosis af Pfizer givet til personer i alderen 16 til 40 i Storbritannien, var der tre tilfælde af myokarditis.

Sundhedseksperter siger, at Covid-vaccinerisikoen for myocarditis er lille.

Dr. Mohiddin siger til Daily Mail: "Mit budskab til bekymrede forældre ville være, at risikoen ved at teenagere ikke bliver vaccineret er større end at blive vaccineret - selv med mildere Omikron i omløb."

Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency, som overvåger lægemiddelsikkerhed i Storbritannien, var der 566 indberetninger om myokarditis i alle aldersgrupper efter Pfizer-vacciner op til 21. december, men det førte til fire dødsfald

Den tilføjer: "Størstedelen af ​​dødelige rapporter beskriver underliggende sygdomme hos disse patienter, som kunne give en alternativ forklaring."

Men risikoen for hjerteproblemer kan være højere, hvis en teenagedreng fanger virussen uden at vide det og ikke viser symptomer

Læger siger, at det er umuligt at sige, men enhver stigning i risikoen ville være lille, og myokarditis ville være meget mild.