CEO deler tre spørgsmål, som er designet til at slå dig ud af kurs til jobsamtale

29/08/2023 07:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: BBC
Jobsamtaler er aldrig nemme, heller ikke selvom du tilsyneladende er chefen.

Mest læste i dag

Ifølge en CEO er der imidlertid tre afgørende spørgsmål, som arbejdsgivere altid bør stille.

Skabt til at skabe en vis nervøsitet, bør du være forsigtig med disse, hvis du er på udkig efter job, da de ellers kan koste dig chancen for dit drømmejob.

Forretningsmanden James Caan udviklede disse 'skæbnesvangre' spørgsmål og afslørede, at han ofte bruger dem, når han virkelig ønsker at forstå en person.

LinkedIn-influenceren (ja, det er en reel ting) beskrev sin interviewmetode på sociale medier.

"Aldrig en til at følge strømmen, gennem mine 30 års erfaring med at interviewe kandidater, har jeg skabt mit eget sæt spørgsmål, som er designet til at kaste dem ud af kurs og komme ned til det ægte - for at se noget af den virkelige person bag facaden, ikke bare dit interviewalter ego," skrev han på LinkedIn.

Selvom det kan lyde som om, han taler alvorligt, afslørede den tidligere vært for "Dragons' Den" (britiske udgave af "Løvens Hule") senere, at han faktisk har "forklædt" almindelige interviewspørgsmål. Det rapporterer LADbible.

Når han fx spurgte om en ansøgers svagheder, ville CEO'en for Hamilton Bradshaw Group spørge: "Hvis jeg talte med din leder og spurgte, hvad der irriterede dem mest ved dig, hvad ville de så sige?"

For dem, der håber på at kapre topstillingen, bør du besvare dette ved at "gøre det relevant i forhold til den stilling, du søger" - åbenbart.

Dog er alt ikke tabt, hvis du ikke får det første spørgsmål helt rigtigt - så længe du ikke snubler på de næste to spørgsmål.

Tv-personligheden uddybede dette yderligere på LinkedIn og skrev: "Her vil jeg gerne høre, hvad du har udmærket dig ved i dine tidligere roller; hvad ville dine tidligere kolleger sige, du var kendt for?"

Han tilføjede: "Giv mig noget, der beskriver din karakter."

Hvis du dog stadig håber på at undgå at gå i stå, har du kun et spørgsmål mere at besvare: "Hvis du havde en tryllestav og kunne få enhver jobposition, hvad ville det så være?"

Ifølge den 62-årige chef er dette spørgsmål hans favorit, da han "altid bliver overrasket over reaktionen, det udløser".

Så forklarede han i sit omfattende LinkedIn-indlæg, at de fleste mennesker "stammer" på dette tidspunkt, fordi de "glemmer", at de deltager i en jobsamtale.