Buschaufføren Lena fik nok og smed elev af: 'Det er ikke vores opgave at opdrage dine børn'

30/08/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Lena Furuskog fik nok og smed en elev af sin bus.

Mest læste i dag

Lena Furuskog, en 51-årig buschauffør, har truffet en drastisk beslutning i kampen for at fremme respekten for hendes arbejdsplads og medpassagerer blandt de unge.

Lena Furuskog opererer på ruten mellem Nässjö, Eksjö og Vetlanda i Sverige og transporterer dagligt gymnasieelever. Dog har hun i løbet af de seneste måneder observeret en gruppe elever, der tilsyneladende har haft udfordringer med at opføre sig ordentligt i bussen. Disse elever har blandt andet besmittet sæderne med snavs fra deres sko og placeret genstande mellem sæderne. Sidste mandag nåede tålmodigheden imidlertid sin grænse, og hun var nødsaget til at bortvise en af eleverne fra bussen.

Dette fremgår af en artikel fra AftonBladet.

"Jeg har gentagne gange påtalt problemet og opfordret dem til at ændre adfærd. Jeg advarede dem om, at manglende forbedring ville medføre bortvisning. Og nu er vi her - nu måtte jeg gribe ind," forklarede Lena Furuskog.

Efter at have bortvist eleven besluttede Lena Furuskog at dele sin oplevelse gennem en "Ordet är fritt"-artikel i Vetlanda-Posten samt på sociale medier, hvilket udløste en overvældende respons.

"Folkereaktionen har været overvældende. Mange har taget kontakt og udtrykt støtte til min handling," udtalte Furuskog og følte sig styrket af den positive tilbagemelding.

En bekymret mor, der kontaktede Lena Furuskog, foreslog endda, at der blev lavet optagelser af hverdagen som buschauffør for at skærpe opmærksomheden omkring dette problem.

Dog understreger Lena Furuskog, at ansvaret ikke blot hviler på buschaufførerne, men også på forældrene.

"Forældrene skal tage ansvar og sætte krav til deres børn. Det er ikke vores opgave at opdrage deres børn. De bør vide, hvordan man opfører sig over for andre mennesker. Hvis flere tænker som jeg gør, er det en skræmmende tanke," påpegede hun.

Sagde undskyld

Det resulterede også i, at gymnasieeleven, der blev bortvist, dukkede op igen dagen efter og undskyldte sin opførsel.

"Jeg var oprigtig glad, det var et stort skridt at turde sige undskyld," bekræftede Furuskog.

Lena Furuskogs beslutsomhed har belyst en udfordring, som mange buschauffører og offentlige tjenesteudbydere står over for: at fremme respekt og ordentlig opførsel blandt unge og opfordre forældre til aktivt at deltage i denne proces. Det er en påmindelse om, at enkeltpersoners handlinger kan have en betydningsfuld indvirkning på samfundet som helhed.