Brutale angreb på spaklinikker: Mindst otte døde

17/03/2021 11:48

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 21-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at have skudt og dræbt mindst otte personer i den amerikanske delstat Georgia.

Tirsdag blev en yderst tragisk dag i delstaten Georgia på den amerikanske østkyst.

I delstatens hovedstad, Atlanta, blev tre spaklinikker angrebet af en 21-årig mand, der med et skydevåben angiveligt havde til hensigt at dræbe så mange som muligt.

Motivet bag de grusomme handlinger mistænkes at være racerelaterede, da flere af de omkomne er af asiatisk afstamning.

Politiet modtog i første omgang en anmeldelse om et røveri ved en spaklinik ved 18-tiden, lokal tid, men da de kom frem, kunne de hurtigt konstatere, at der var tale om noget ganske andet. Betjentene fandt tre døde kvinder, dræbt af skud ved spaklinikken, men det var ikke længe politiet havde mulighed for at undersøge gerningsstedet – det skriver Ekstra Bladet.

Bare få øjeblikke efter at have gjort det frygtelige fund, fik politiet besked om en lignende episode ved en anden nærtliggende spaklinik. Her fandt politiet en kvinde, der var blevet skudt.

De viste sig, at manden en lille time forinden havde begået samme forbrydelse, ved en spaklinik nord for millionbyen. Her var fem personer blevet ramt af skud, to af dem allerede døde da politiet ankom.

Det lykkedes i første omgang ikke at fange gerningsmanden, men ved hjælp af overvågningskameraer kunne politiet identificere manden, der sent tirsdag aften blev anholdt, godt 250 kilometer fra Atlanta.

I alt har otte mennesker mistet livet i de brutale skyderier, mens en er indlagt på hospitalet. Personens tilstand er ukendt.

Politiet vurderer at den 21-årige er ansvarlig for alle tre skyderier, men da efterforskningen af sagerne først skal til at begynde, er der i øjeblikket ikke yderligere informationer i sagen.