Britta modtog dybt ubehageligt billede i metroen: Nu advarer hun andre mod den nye ulækre trend

10/08/2023 15:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
En kvinde blev chikaneret i metroen, fordi hun ikke var opmærksom på denne almindelige funktion på mobilen.

Mest læste i dag

En ganske almindelig aften i juli afviklede sig, da den 28-årige Britta Carlson begav sig metroen mod en koncert i den amerikanske storby New York.

Pludselig begyndte mobilen i hendes taske at vibrere, og der fremkom en særpræget besked.

På displayet stod der, 'iPhone 1 vil gerne sende dig en besked'. Efter at Britta Carlson accepterede anmodningen, materialiserede et rystende billede sig på skærmen ifølge nypost.com.

"Billedet, der materialiserede sig, var en tæt opstilling af det usmagelige mandlige kønsorgan, og det føltes som om, nogen netop havde blotlagt sig selv for mig," forklarer Britta Carlson til nypost.com.

Billedet blev betegnet som ‘Straw’ (sugerør på dansk), og afsenderen var anonym.

Den 28-årige kvinde trak telefonen tættere ind mod sig og kiggede forvirret rundt i metrovognen, men hun kunne ikke spotte overtræderen.

Overtræderen brugte en funktion kaldet AirDrop til at overføre billedet. Denne funktion udnytter bluetooth-forbindelserne på iPhones til at sende små billeder eller filer på kort rækkevidde.

"Jeg havde ingen forestilling om, at nogen kunne anvende funktionen på den måde," bemærker Britta Carlson til avisen.

Funktionen kan nemt overse, hvis man ikke er bekendt med mobilteknologi. Men der findes en enkel metode til at beskytte sig selv på en iPhone.

Ved at trække en finger opad på din låste hjemmeskærm på iPhone, fremkommer en menu, hvori der omtrent i midten findes et blåt cirkelformet logo med teksten 'AirDrop'.

På hjemmeskærmen kan man med en finger trække op og få den følgende menu frem. Her skal man derefter trykke på AirDrop-ikonet. Foto: Dagens.dk

Ved at trykke på logoet, åbner en ny menu, hvori du kan vælge, om du vil acceptere AirDrop-beskeder fra dine kontakter, fra alle eller slå funktionen fra.

I menuen kan man vælge om man vil modtage billeder fra 'Alle' eller 'Kun kontakter' eller vælge at slå funktionen helt fra. Foto: Dagens.dk

Denne fremgangsmåde giver mulighed for at afskærme sig fra uønskede beskeder eller nøgenbilleder. Hvis telefonen deles med børn eller unge, kan denne funktion også effektivt beskytte mod anonyme henvendelser.

Britta Carlson er ikke den eneste, der er blevet konfronteret med misbrug af den ellers smarte fildelingsfunktion på iPhone.

35-årige Frankie Nevich var ligeledes offer for digital antastning af en mand i New Yorks metro.

"Jeg følte en stærk trang til at konfrontere gerningsmanden direkte for at forhindre spredningen af hans intime dele til potentielt børns telefoner," udtaler han til avisen.

AirDrop-funktionen har været tilgængelig på nyere iPhone-modeller siden 2013. Apple, firmaet bag telefonen, har undladt at kommentere sagen over for nypost.com.