Borger klagede over 8-årig piges lemonade-bod: Du gætter aldrig hvad politiet valgte at gøre

16/07/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
En lille pige har ramt et bump på vejen i hendes 'karriere' som lemonadesælger.

Mest læste i dag

Danmark er kendt for at have utrolig meget bureaukrati og mange regler, som ikke altid giver mening for alle, og som nogle gange fører til uheldige situationer. Men dette er ikke kun et fænomen i Danmark, det sker også i USA, som en otteårig pige for nylig oplevede, da hun solgte lemonade fra en lille bod.

Ifølge internationale medier blev den lille piges lemonade-bod faktisk lukket af politiet, fordi hun ikke havde tilladelse til at sælge lemonade. Men heldigvis stoppede politiets indblanding ikke der, da de ankom til pigens bod.

Asa Bakers lemonade-bod / Foto: Facebook

Reaktionen på en klage

Otteårige Asa Baker havde for nylig oprettet en lille lemonade-bod i nærheden af en madfestival i delstaten Ohio i USA, da to betjente pludselig dukkede op med en dårlig nyhed.

De havde modtaget en klage fra ejeren af en anden bod på festivalen, fordi Baker ikke havde tilladelse til at sælge lemonade på festivalen, og derfor blev de nødt til at lukke boden.

"Baker kunne ikke få de nødvendige tilladelser [...]; nogle af dem ville ikke blive givet til hende af myndighederne," forklarede Bakers mor, Katrina Moore. Hun uddybede, at årsagen var, at boden var placeret for tæt på festivalområdet.

Politiet var derfor nødt til at lukke boden ned, selvom betjentene ifølge Moore ikke var tilfredse med at skulle gøre det.

"Jeg kunne tydeligt mærke, at de ikke ønskede at lukke ned for hendes bod [...]," forklarede hun.

De to betjente forklarede, at de var nødt til at opretholde loven, men de besluttede endda at give Baker 150 kroner ($20), så hun havde råd til at betale for en tilladelse og kunne sætte sin bod op et andet sted i byen.

"[...] betjentene var virkelig kede af at skulle lukke ned for mig, men de gav mig 150 kroner, så jeg kunne betale for det," forklarede Baker selv til Fox News. Hun fortalte også, at hun allerede havde brugt pengene på at få en tilladelse, og få dage senere kunne man se hendes bod i den anden ende af byen.

Her havde hun fået tilladelse til at opstille boden på en privat adresse, hvilket sikrede, at den otteårige forretningskvinde ikke ville få problemer med politiet igen.

Asa Bakers foreløbige indtjening / Foto: Facebook

Ifølge WJW-TV har hun allerede tjent mere end 750 kroner ($100) ved at sælge lemonade til 7,5 kroner ($1) pr. glas.