Børnene larmede i supermarkedet: Morens reaktion fangede alles opmærksomhed

24/09/2023 10:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
En britisk mor har delt en opdragelsesteknik, som ikke alle er enig med.

Mest læste i dag

I den mellemstore engelske by Ilkeston i Derbyshire bor 35-årige Louise Palai. Hun deler sin bolig med sine to døtre, som er henholdsvis seks og syv år gamle. Overraskende nok er tumult og uro sjældne gæster i deres hjem.

Palai praktiserer en usædvanlig og noget kontroversiel metode til at lære sine døtre, hvordan man opfører sig ordentligt i offentligheden. En nylig hændelse under en indkøbstur, hvor pigerne legede og lavede larm i supermarkedets gangene, blev et eksempel på denne metode.

Hun delte hendes tankegang med DerbyshireLive og offentliggjorde den også på Facebook. Da hendes to døtre begyndte at hoppe rundt på supermarkedets hylder og lave højlydte lyde, besluttede hun at gribe ind. Palai befalede pigerne at sætte sig ned på gulvet midt i grøntsagsafdelingen, bøje deres hoveder og tænke nøje over deres adfærd.

Foto: Privat

Derefter tog hun et billede, som hun senere delte på Facebook. I opslaget forklarede hun sin kontroversielle opdragelsesmetode og forsvarede det ved at påpege, at hendes børn ikke blev skadet. Tværtimod lærte de, hvordan man opfører sig blandt andre mennesker i det offentlige rum.

Palai forklarede: "Hvis de gjorde det samme på gaden, ville jeg stadig straffe dem på samme måde. De ville få besked på at sætte sig ned og tænke over, hvordan de opfører sig." Hun uddybede yderligere: "De er klar over, at folk faktisk kan se dem, det er ydmygende, og det virker. Det er en meget bedre straf end at råbe af dem på gaden eller slå dem, som jeg har set andre forældre gøre."

Palai har også bemærket, at nogle mennesker blander sig og kritiserer hendes opdragelsesmetode, men det bekymrer hende ikke. Hun sagde: "Der er nogle, der skælder mig ud, når de går forbi os, men jeg er ligeglad med, hvad andre tænker. Det irriterer mig, når andre lader deres børn løbe rundt og genere andre mennesker, så jeg vil gerne have, at mine døtre ved, hvad der er acceptabel adfærd, når de er i det offentlige rum."