Billedet af brødrene Ian og Peter går viralt: Hjerteskærende årsag rører folk verden over

06/08/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Billedet af den 15-årige storebror, der kysser og trøster sin lillebror går verden rundt.

Mest læste i dag

Et stærkt bånd mellem søskende er muligt. Dette bånd kan variere i intensitet over tid, og nogle søskende bliver måske aldrig nære venner. På den anden side kan nogle søskende være så tætte, at de føles som én person og står sammen gennem hele livet.

Billedet af de to brødre viser deres nære forhold til hinanden, men det afslører også en dyb sorg. Tårerne, der triller ned ad lillebroderens kinder, er ikke af glæde.

Det hele begyndte i 2019, da storebror Ian blev diagnosticeret med kræft, specifikt osteosarkom, en kræftsvulst, der opstår i knoglevævet. Efter en operation og måneders kemoterapi blev Ian erklæret kræftfri.

Det skriver Sosialnytt.

Dog, i november 2021, kom den frygtelige besked om, at kræften var tilbage og havde spredt sig i hele hans krop.

Familien modtog den hjerteknugende besked om, at der ikke var mere, de kunne gøre. Ved den lejlighed delte et familiemedlem, Benjamin Elliott, et bevægende opslag og et billede på Facebook, som har rørt folk over hele verden. Billedet viser Ian, der trøster sin lillebror Peter.

I opslaget står der følgende:

'Ian er 15 år. I 2019 blev han diagnosticeret med osteosarkom. Efter operation og måneders kemoterapi blev Ian erklæret kræftfri; i november 2021 vendte kræften dog tilbage og havde spredt sig i hele hans krop. I den sidste uge erfarede han og hans familie, at der ikke var andet, de kunne gøre. Kræften, som han tidligere havde bekæmpet og vundet over, ville nu være den samme kræftsygdom, der ville tage hans liv. Da han fandt ud af dette, begyndte Ian at græde. Han var ikke bange for at dø; faktisk var han rolig omkring netop det.'

'"Jeg vil bare gøre en god ting i verden, før jeg forlader jer alle," sagde Ian.' Det var Ian, der tog beslutningen om at fortælle sine venner og sin lillebror, at hans kræftsygdom ville tage hans liv. Jeg synes, at dette billede virkelig fremhæver den "godhed," som Ian ønskede at dele,' skriver Benjamin Elliott i opslaget.

Mange mennesker har kommenteret det hjerteskærende opslag for at udtrykke deres sorg og også beundring for Ians tapperhed.

Foto: Privat