Barn fik coronamedicin: Nu deler forældre billeder af chokerende bivirkning

06/09/2023 12:01

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Medicinen medførte et usædvanligt symptom, der nu får internettet til at gå amok.

Mest læste i dag

En seks måneder gammel baby skiftede pludselig øjenfarve natten over efter at have fået corona-lægemidlet Favipiravir.

Den unavngivne dreng fra Thailand havde faktisk brune øjne, men ifølge Daily Mail ændrede hans øjenfarve sig kun 18 timer efter, at den antivirale medicin var blevet brugt.

Læger i Bangkok, der behandlede den lille baby, sagde, at det antivirale lægemiddel frigav et fluorescerende kemikalie, der samlede sig i drengens hornhinder. Drengens øjne skiftede farve 18 timer efter, at han modtog behandlingen, men vendte tilbage til deres naturlige farve fem dage efter, at medicinen var afsluttet.

Favipiravir sælges under forskellige navne i forskellige lande og er en af ​​mange lægemidler, der testes mod covid-19-infektion. Den er godkendt til brug ved influenza i blandt andet Japan, Kina, Indien og Rusland.

Foto: Chulab Royal Academy

I Norge udtalte praktiserende læge Peter Dvergsdal på Fornebu lægehus en udtalelse, da han publicerede i VG og sagde, at medicinen kunne spare myndighederne for mange ressourcer i kampen mod coronavirus. Han havde allerede arbejdet i flere år for at få godkendt det antivirale lægemiddel i Norge. I Thailand ordineres Favipiravir til børn, der har fået corona.

Da behandlingen af ​​drengen var overstået, blev der foretaget en grundig undersøgelse af hans øjne. Det fastslog, at babyen, der i en periode pludselig havde lyseblå øjne, kom ud af den uden varig skade.

I en rapport udgivet af tidsskriftet Frontiers in Pediatrics bemærkes det, at den lille dreng ikke havde nogen blålig misfarvning andre steder på kroppen, såsom hud, negle eller slimhinder.

Ændret øjenfarve er ikke en almindelig bivirkning af denne medicin. I 2021 var der også en 20-årig indisk mand, der havde en lignende oplevelse. I dette tilfælde rådede lægerne manden til at stoppe med at tage stoffet, og næste dag var hans øjenfarve tilbage til brun.