Bande sprænger hæveautomat og flygter: Pludselig tager sagen en uventet vending.

09/09/2023 05:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Politiet Essen
En hollandsk bande begik hærværk på en pengeautomat i Nordrhein-Westfalen. Den efterfølgende konfrontation med politiet udviklede sig kaotisk.

Mest læste i dag

De ankom til Alpen, i Wesel-distriktet, om natten, bragte med sig en betydelig mængde sprængstoffer og begik et højtlydt overfald på pengeautomaten i Lindenallee.

Efterfølgende forlod forbryderne åstedet i en Alfa Romeo.

Uheldigvis for skurkene blev deres kriminelle handlinger observeret af adskillige vidner, der detaljeret kunne beskrive begivenhederne i Volksbank til politiet. Dette gjorde det muligt for myndighederne at sætte øjeblikkelige og intensive eftersøgningsforanstaltninger i gang, som det blev meddelt i en politirapport.

Imidlertid valgte de mistænkte først at flygte mod den hollandske grænse ad A57-motorvejen. Deres flugt blev dog kortvarig, da politiet allerede havde forberedt en "sømmåtte" ved Sonnsbeck-krydset, en afkørsel længere fremme.

De mistænkte fortsatte deres flugt med flade dæk, men endte hurtigt med at støde flugtbilen ind i et autoværn.

Derefter forlod de tre gerningsmænd bilen og fortsatte til fods.

Flere politibetjente ankom til eftersøgningsområdet, og en helikopter blev anmodet om assistance. Alligevel forsvandt gerningsmændene uden spor i flere timer.

Det var først, da den føderale politihund Pat blev indsat, at eftersøgningen endelig blev en succes. Med sin dygtige næse sporede Pat lugten af flugtbilen og førte hurtigt sine menneskelige kolleger til de tre mænd.

Ifølge politirapporten blev de tre mænd anholdt uden modstand.

De siges at være to mænd med hollandsk-tyrkisk baggrund i alderen 21 og 23 år samt en 34-årig hollænder. Politiet kunne konfiskere det meste af det stjålne beløb, som rapporteret af Tag24.

Foto: Politiet Essen