19-årig foretog en DNA-test for sjov: Hvad han opdagede, har ødelagt hele hans familie

10/09/2023 13:29

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En 19-årig mand købte en DNA-test på nettet 'for sjov'. Da han så resultatet, vidste han straks, at noget var helt galt.

Mest læste i dag

En mand har oplevet en hjerteknusende situation, efter at have erhvervet en DNA-test online. Testen bekræftede, at hans mor havde været sin far utro, og det var ikke med hvem som helst.

Han har selv delt sin historie på Reddit-forummet, hvor han forklarer, at han besluttede sig for at tage en af de populære DNA-tests både for sig selv og sin far.

Da han fik resultatet, blev hans liv vendt op og ned på en forfærdelig måde.

"For nogle dage siden modtog vi vores testresultater, og jeg gik ind i familiemedlem-sektionen. På toppen af listen så jeg min far, men hans DNA-match var kun 29,2%, og han blev identificeret som min halvbror, hvilket syntes umuligt," skrev han.

"Det gav ingen mening for mig, da vi også delte en faderlig haplogruppe, og vi ligner hinanden så meget, så han måtte absolut være min far."

Det viste sig, at han delte 24,6% af sit DNA med sin kusine, som viste sig at være hans halvsøster. Normalt deler fætre og kusiner kun omkring 12% af deres DNA, som Mirror påpegede.

"Jeg kunne ikke komme på nogen genetisk forklaring på, hvad jeg så, og jeg tvivlede på nøjagtigheden af de procenter," fortsatte han.

"De angivne procenter er utroligt nøjagtige, og det er højst usandsynligt, at de er fejlagtige. Den eneste forklaring, der gav mening, var, at min onkel, som er min kusines far og min fars bror, faktisk var min biologiske far."

"Sandheden ramte mig som et chok, og jeg følte mig tom. Jeg sad på mit værelse i en time i chok, og derefter blev jeg overmandet af vrede. Jeg havde brug for svar."

Uden at tænke nærmere over det, besluttede han at konfrontere sin mor med resultaterne, selv om det var en irrationel handling.

"Jeg spurgte hende direkte, om hun havde haft en affære med min onkel David," afslørede han.

Jeg har aldrig set nogens ansigt miste farven så hurtigt. Hun var forbløffet og mumlede: "Hvad mener du? Selvfølgelig ikke."

"Jeg fortalte hende alt. Om testen, procenterne, DNA-matches og alt. Min mor brød sammen i gråd og tiggede mig om ikke at sige noget til min far."

Derefter besluttede han at dele sandheden med sin kusine, som faktisk var hans halvsøster.

"Hun lagde på, mens hun skreg. Min far, som nu også var min onkel, kom hjem og gik ind på mit værelse for at finde ud af, hvad der foregik," fortsatte han.

"Jeg fortalte ham alt. Han sagde ingenting og faldt til ro. Han forlod mit værelse, og jeg låste døren."

I de næste timer hørte han sin familie falde fra hinanden udenfor hans dør. Hans forældre endte i et voldsomt skænderi, og hans bedsteforældre skyndte sig for at se, hvad der skete.

"Min tante og David dukkede op kort tid efter, og jeg er ret sikker på, at jeg hørte min far og David komme op at slås fysisk. Det var totalt kaos. Jeg har det forfærdeligt med det hele. Jeg ved, at det ikke er min skyld, men jeg kan ikke undgå at føle mig som en del af problemet."

"Hvis jeg bare havde brugt mine fødselsdagspenge på noget andet, ville alt dette aldrig være sket, men på en måde er jeg alligevel lettet over at kende sandheden," afsluttede han.

Efter at have delt sin historie på Reddit, modtog han forskellige råd om, hvordan hans familie kunne forsøge at tackle situationen, sammen med støttende ord fra andre brugere.

"Ring til din far og gør det klart, at du stadig ser ham som din far. Det vil virkelig hjælpe ham," lød det fra en bruger.

"De eneste, der har begået fejl, er din mor og din 'onkel'. Det er dem, der var utro og løb fra sandheden. Du skal ikke føle dig skyldig for at have afsløret det. Din virkelige far er den, der har opdraget dig - ikke den, du deler flest gener med," skrev en anden.

"Din far må være hjerteknust! Giv ham tid og plads, og vær der for ham," tilføjede en tredje.