Er du blandt dem? Mange bilister er ikke klar over, at denne basale regel er lovpligtig

15/06/2024 05:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Street View
Er du blandt?

Mest læste i dag

Danske bilister overholder ikke altid alle trafikregler.

Mange danskere er uopmærksomme i trafikken, da de overvurderer deres egne evner bag rattet. Dette fremgår af en undersøgelse, som Codan har fået udført af Epinion i 2019.

Hele 81 procent af danske bilister mener, at de vil kunne bestå en køreprøve uden forberedelse. Imidlertid kan kun få svare korrekt på fem udvalgte spørgsmål om trafikregler. Dette afslører en ny undersøgelse blandt 1.250 danskere med kørekort, som Codan Forsikring har offentliggjort i en pressemeddelelse.

Antallet af trafikulykker i Danmark har været stabilt de seneste mange år, men Codans egen skadesstatistik viser en svag stigning i antallet af kollisioner med motorkøretøjer. Undersøgelser viser, at de fleste ulykker sker på grund af uopmærksomhed i trafikken. Privatkundedirektør Camilla Amstrup fra Codan udtaler:

"Trods sikrere veje og smartere biler er det ikke lykkedes at reducere antallet af trafikulykker. Dette skyldes, at mange danske bilister tager for let på det, når de kører bil.

De er enten uopmærksomme eller overvurderer deres evner, hvilket fører til for høj hastighed eller for tæt kørsel. Derudover fejlvurderer mange situationer i trafikken, fordi de har glemt stoffet fra køreprøven og for eksempel fletter forkert eller misforstår et skilt."

Hver fjerde dansker kender ikke reglen

En af de første regler, man lærer, når man tager kørekort, er at orientere sig via bakspejl, sidespejl og skulder, inden man drejer eller skifter vognbane.

Undersøgelsen viser, at 25 procent af danske bilister ikke kender denne grundlæggende og lovpligtige regel.

Udover at mangle kendskab til flere trafikregler, har danskerne også mange dårlige vaner, når de kører bil. Du kan læse mere om disse ved at klikke på artiklen herunder.