Danske bilister støtter op om særligt tiltag: Hvis du ikke kan dette, må du ikke køre bil

28/11/2024 14:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mere end hver anden bilist bakker op om tiltaget.

Mest læste i dag

En ny undersøgelse afslører, at et flertal af danskerne støtter forslaget om at gøre alkohollåse obligatoriske i biler.

Hele 57 procent af de adspurgte danskere er positive overfor tiltaget, hvilket placerer Danmark på niveau med de øvrige nordiske lande som Sverige og Norge.

I Sverige støtter 65 procent af befolkningen indførelsen af alkohollåse, mens 59 procent af nordmændene er enige. I Finland er holdningerne mere delte, da 39 procent støtter forslaget, mens 37 procent er imod.

Michael Lauesen, strategisk udviklingschef og ansvarlig for værkstedskæderne AutoMester, CarPeople, Din Bilpartner og Hella Service Partner, glæder sig over danskernes stærke opbakning til at bekæmpe spritkørsel.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Senest.dk har modtaget.

Sådan fungerer en alkolås

Hvis du er usikker på, hvordan en alkolås virker, får du her en forklaring:

"Alkolåsen er koblet til bilens tændingssystem og fungerer på den måde, at føreren skal puste i låsen, før bilen kan startes. Hvis alkolåsen viser, at føreren ikke har indtaget alkohol, eller hvis promillen er under 0,5, kan bilen starte som normalt," skriver Færdselsstyrelsen på deres hjemmeside.

Med andre ord, du kan ikke køre bilen, hvis du ikke 'består' testen.

Stærk opbakning blandt danskerne

"Det er tydeligt, at der er en stærk vilje blandt danskerne til at tage yderligere skridt for at forbedre trafiksikkerheden og mindske risikoen for alkoholrelaterede ulykker," siger Michael Lauesen og fortsætter:

"Vi hos AutoMester, CarPeople, Din Bilpartner og Hella Service Partner vil fokusere på dette for at sikre, at vi kan tilbyde løsninger, der understøtter trafiksikkerhed og beskytter både bilister og fodgængere."

Undersøgelsen viser, at alkoholrelaterede ulykker fortsat er en stor bekymring i Norden. I Sverige mistede 52 personer livet i spirituskørsel i 2023.

Selvom der ikke er nogen lovgivning om alkohollåse i de nordiske lande, viser undersøgelsen en stigende opbakning til at overveje sådanne initiativer som en måde at forhindre spritkørsel på.