Advarede hende om alkoholen: Her var Amy Winehouses sidste ord til sin læge

21/06/2024 17:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Wikiemedia Commons
Sangerinden blev fundet død blot en dag efter samtalen havde fundet sted.

Mest læste i dag

Sangerinden blev fundet død kun en dag efter en samtale havde fundet sted.

Musikbranchen har gennem årene mistet mange store talenter, men få har efterladt et så dybt og varigt indtryk som Amy Winehouse, der døde i 2011.

Hendes død markerede ikke kun tabet af en musiker, men også et kulturelt ikon, hvis arv stadig påvirker og inspirerer mange i dag.

Aftenen før hendes død havde Winehouse en dybt rørende samtale med sin læge, Dr. Christina Romete, hvor hun afslørede, at hun var faldet tilbage i tunge drikkevaner efter en længere periode med ædruelighed.

Dr. Romete besøgte Winehouse i hendes hjem og beskrev hende som "en af de mest intelligente unge kvinder, jeg nogensinde har mødt." På trods af at være lidt beruset, kunne Winehouse have en meningsfuld samtale og tilstod, at hun havde genoptaget drikkeriet den 20. juli, kun tre dage før sin død.

Det mest hjerteskærende øjeblik i deres samtale var Winehouses tilståelse: "Jeg vil ikke dø."

Det skriver Dagens.com.

Dr. Romete reflekterede over deres interaktion og beskrev Winehouse som både rolig og noget skyldbetynget.

Hun havde tidligere informeret sangerinden om de alvorlige konsekvenser, som alkohol kunne have på hendes helbred, herunder potentielle respiratoriske problemer, hjertesygdomme og leverskader.

Trods advarslerne var Winehouse usikker på, om hun ville kunne stoppe med at drikke igen og svarede blot: "Jeg ved det ikke."

Dagen efter blev Winehouse fundet livløs af sin sikkerhedsvagt, Andrew Morris.

Obduktionen fastslog, at hendes død skyldtes "utilsigtet alkoholforgiftning," og hendes blodalkoholniveau blev målt til 416 mg pr. 100 ml, langt over den dødelige grænse på 350 mg.

Den tragiske begivenhed fandt sted den 23. juli 2011 i hendes hjem i Camden, nord for London.