Hvis din smartphone er blevet hacket, er der flere tegn, du kan være opmærksom på for at afsløre det.
En ekspert fra cybersikkerhedsfirmaet Clario har delt nogle råd om, hvad du bør holde øje med på din telefon.
"24.000 ondsindede mobilapps blokeres dagligt," siger IT-ekspert Kateryna Hanko ifølge mediet Enikos.
Det er derfor vigtigt for Android-brugere at kende advarselssignalerne på hacking. Det første tegn er 'uventede lyde under et opkald'.
"Hvis du hører bip eller andre mærkelige lyde, mens du taler, kan det betyde, at nogen optager dig. Det kan dog også være på grund af en dårlig forbindelse," forklarer Kateryna.
Desuden bør du være bekymret, hvis du hører lyde, når din telefon ikke er i brug, skriver Senest.dk.
"Har du lagt mærke til, at din telefon bipper eller laver lyde, når du ikke bruger den? Det kan indikere, at nogen spionerer på dig. Din telefon bør ikke lave lyde, når den er inaktiv (bortset fra notifikationer)," fortsætter hun.
Andre tegn på hacking kan være et usædvanligt højt batteriforbrug eller en pludselig stigning i dataforbrug, der ikke kan forklares. For eksempel, at telefonen tænder og slukker af sig selv eller viser apps, du ikke kan huske at have installeret.
Alle disse tegn kan være indikatorer på, at din telefon er blevet inficeret med malware. Det er dog ikke en garanti for, at den er blevet hacket.
"En usædvanlig opførsel kan være et tegn på, at din telefon er inficeret," advarer eksperten.
"Desværre kan ingen af de nævnte symptomer med sikkerhed afgøre, om din telefon er inficeret med spyware. Den bedste måde at tjekke din telefon på, er at bruge en spyware-detektor til at finde skjulte apps, der måske spionerer på dig."
Hvis du tror, at din enhed er kompromitteret, er der flere ting, du kan gøre.
Prøv at opdatere din telefon til den nyeste version af Android-softwaren, da dette kan lukke sikkerhedshuller, som hackere bruger til at infiltrere din enhed.
Slet også eventuelle mistænkelige apps, du har installeret for nylig, da disse kan være årsagen til dine problemer.