Så er den ged vist barberet. Smartphones, der ellers har været fast inventar i lommer og håndtasker i snart to årtier, ser nu ud til at nærme sig pensionsalderen.
Da Google i sin tid forsøgte at skubbe brillerne frem på næsen med de berømte Google Glasses, løb teknologien hurtigt panden mod muren for markedet var simpelthen ikke klar til at bytte mobilerne ud med noget, der lignede rekvisitter fra en sci-fi-film.
Men hold nu på hat og briller: For i 2025 tyder meget på, at det endelig er brillerne, der får det sidste ord.
Det skriver mediet giga.de.
Briller, der kan lidt af hvert
Forfatter og tech-ekspert Peter Hryciuk indrømmer, at han selv var skeptisk dengang i 2012.
"Hvem har brug for sådan noget?" lød spørgsmålet, for dengang var brillerne mere spøjse end smarte, og funktionerne kunne tælles på én hånd.
Men 13 år senere er verden vendt på en tallerken.
Teknologien er både blevet mindre og smartere, og med hjælp fra kunstig intelligens som Gemini AI kan moderne briller nu både se, høre og tænke for os.
"Pludselig kan smarte briller, der knap nok kan skelnes fra normale briller, se, høre og tænke med kameraer, mikrofoner og Gemini AI. Information kan vises på et valgfrit displayglas uden at synsfeltet begrænses væsentligt," forklarer Peter Hryciuk begejstret.
Smartphonen står på vippen
Foreløbig er smartbriller med Android XR stadig afhængige af en smartphone for at behandle informationen.
Men ifølge Peter Hryciuk er dette blot en overgangsfase:
"Jeg er helt sikker på, at om et par år vil det være historie. Så vil vi tage et kæmpe teknologisk skridt fremad – både på hardware- og softwareniveau."
De første rigtige modeller af smarte briller forventes at lande på markedet allerede i år, og Apple har selvfølgelig også noget oppe i ærmet som efterfølger til iPhonen.
Fremtidens blik er klart
Peter Hryciuk indrømmer dog, at tingene endnu ikke fungerer helt gnidningsløst.
Live-demoer ser stadig lidt ustabile ud, men potentialet er ikke til at tage fejl af.
Giver man teknologien fem til ti år mere, kan smartphonen ende som støvet samlerobjekt på teknologimuseet - mens smarte briller bliver allemandseje. Så måske er det snart tid til at sige farvel til mobilerne og goddag til fremtiden, der bogstaveligt talt sidder lige på næsen.