Overraskende syndere kan muligvis være årsagen: Tjek dette, hvis dit internet er langsomt

10/07/2024 19:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mange sætter deres routere steder, hvor det er direkte skadeligt at sætte, bl.a. under sengen, men nye undersøgelser peger på to hidtil undervurderede skurke

Mest læste i dag

WiFi-vampyrer

Når der er for mange tilsluttede enheder, overforbrug og skjulning af din router i skabe, kan alt dette svække din Wi-Fi-forbindelse og gøre det besværligt at komme på nettet.

Men vidste du, at dine store vægspejle faktisk kan være en af de største årsager til din langsomme internetforbindelse?

Ifølge Virgin Media O2 påvirker spejle Wi-Fi-forbindelsen, fordi de indeholder et tyndt lag af metal.

Desuden rapporterer Entrepreneur, at spejle er "Wi-Fi-vampyrer" og hævder, at de "kan reducere Wi-Fi-styrken med op til 50 procent ved at reflektere signalet tilbage."

Så hvis du har placeret din WiFi-router ved siden af et stort spejl, kan du opleve, at dine onlinehastigheder er lave, og at dine enheder har svært ved at forbinde til internettet.

Mange placerer deres router forkert

Gareth Lister, Director of Connectivity hos Virgin Media O2, tilføjede: "Bredbånd er afgørende i hverdagen.

"Uanset om du arbejder hjemmefra, driver en online butik eller streamer din yndlingsserie, er en stabil forbindelse altafgørende.

"Alligevel er det at være opmærksom på, hvor du placerer din router, noget der ofte bliver overset."

Spejlafsløringen kommer efter en undersøgelse blandt 2.000 voksne, hvor udbyderen spurgte, hvor det bedste sted at placere en internetrouter var.

Mange af de adspurgte voksne opdagede, at deres nuværende routerplacering direkte påvirkede deres dårlige streaminghastigheder.

TV-signaler kan også spille en rolle

En imponerende 41 procent af de adspurgte voksne angav, at de havde placeret deres internetrouter ved siden af eller bagved deres tv.

Det betyder, at mange online brugere vil opleve langsomme downloadhastigheder på grund af interferens fra forskellige signaler, der forstyrrer Wi-Fi-signalet.

"Af en eller anden grund placerer de fleste af os vores Wi-Fi-routere ved siden af ... smart-tv'er, hvilket forstyrrer de forskellige signaler og i sidste ende får signalet til at falde," sagde Aseem Kishore, grundlægger af Help Desk Geek.

Virgin Media O2-undersøgelsen viste også, at 12 procent af voksne efterlod deres internetrouter på gulvet, mens 6 procent havde tendens til at gemme den væk, fx under sengen.

Konklusionen er, at du bør placere din Wi-Fi-hub dér, hvor du bruger den mest - fx i hjemmekontoret, soveværelset eller stuen.

Det anbefales også at holde routeren mindst en meter væk fra store spejle, så de ikke forstyrrer dine Netflix-maraton eller dine spillesessioner sent om aftenen.