Fjernsyn: Denne hemmelige knap på fjernbetjeningen kan reducere din elregning med 50%

03/07/2024 08:30

|

Nicolai Busekist

Der findes en knap på hver fjernbetjening, der kan reducere elregningen med 50%. Find ud af hvilken.

Mest læste i dag

Hvert år bruger de fleste danske husstande betydelige summer på deres elregning. Hver handling - selv den mindste - kan hjælpe med at reducere denne regning. Vidste du, at et enkelt klik på en knap på din fjernbetjening kan reducere dit elforbrug? Lad os forklare hvordan.

Selvom et fjernsyn normalt bruger mindre energi end nogle køkkenapparater, bør det ikke undervurderes. For at afgøre dit fjernsyns nøjagtige forbrug, skal du tjekke dets energimærke, som viser forbruget i kWh for 1.000 timers brug.

For eksempel bruger et LCD-tv i gennemsnit 100 watt i timen, hvilket svarer til 99 kWh om året ved tre timers daglig brug. Et plasma-tv bruger mere, da det i gennemsnit bruger 250 watt i timen. Til gengæld er et OLED-tv mindre energikrævende med et maksimalt forbrug på 40 watt i timen.

Spar elektricitet med en knap på din fjernbetjening

Ifølge Femme Actuelle kan en simpel justering på din fjernbetjening hjælpe med at spare elektricitet. Juster fjernsynets lysstyrke, som ofte er repræsenteret af et solsymbol på fjernbetjeningen. Hvis denne indstilling er på maksimum, vil dit fjernsyn bruge mere energi, og det kan også være ubehageligt for dine øjne.

Du kan også aktivere energibesparende tilstand, hvis dit fjernsyn har denne funktion. Generelt sænker dette automatisk lysstyrken og reducerer elforbruget. Hvis dit tv har en lysføler, kan du bruge den til at justere lysstyrken efter rummets lysforhold.

Aktivér også sleep-timeren, som er en meget praktisk funktion for dem, der falder i søvn foran fjernsynet. Du kan vælge, hvor lang tid der skal gå, før skærmen slukker.

Fjernsynets elforbrug i standby

Ifølge Total Énergies bruger et fjernsyn i standby stadig strøm, omend det ikke er meget. Det er stadig værd at tage i betragtning - små besparelser tæller også.

"De fleste fjernsyn i standby bruger kun 1 til 3 watt. Et tv, der er i standby 20 timer om dagen, vil årligt bruge mellem 7,3 kWh og 21,9 kWh," lød det.

For at spare penge kan du enten trække stikket ud eller bruge en stikdåse, som du kan slukke, når du er færdig med at se tv. Det er ikke et stort beløb, der kan spares, men det er alligevel værd at tage med.