WHO kommer med bekymrende udmelding om COVID-19-situationen: Udtrykker bekymring

21/09/2023 05:44

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
WHO udtrykker stor bekymring.

Mest læste i dag

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udtrykt sin bekymring angående den forværrede situation omkring COVID-19 i den kommende vintersæson. Dette er blevet meddelt af WHO gennem det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, efter et møde.

Ifølge Ekstra Bladet udtaler WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, følgende: "Vi ser fortsat alarmerende udviklinger i forhold til COVID-19 i forventning til den kommende vintersæson på den nordlige halvkugle."

Tedros Adhanom Ghebreyesus' bekymring er baseret på de stigende dødstal i visse områder i Mellemøsten og Asien samt den voksende belastning af intensivafdelinger i dele af Europa. Han har også udtrykt bekymring over manglende tilgængelige data om COVID-19-situationen og opfordrer derfor til øget overvågning.

WHO rapporterer, at kun 43 ud af de 194 medlemslande indberetter dødsfald til organisationen, og kun 20 lande rapporterer indlæggelser som følge af COVID-19.

"Vores budskab er, at hvis det anbefales for dig, bør du ikke tøve med at modtage en ekstra dosis," udtalte WHO's generaldirektør under pressemødet.

Dog er det ikke kun COVID-19, der vækker bekymring. Statens Serum Institut har rapporteret om en epidemi af kighoste i Danmark. Antallet af kighostetilfælde er steget betydeligt i løbet af sommeren, og i august var det omkring fire gange højere end det normale niveau. Laboratorieanalyser har påvist 439 tilfælde af kighoste i august.