Sover du med sokker på om natten? Her er tre gode grunde til at tænke en ekstra gang

11/09/2023 19:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
For nogen kan det være godt med sokker i sengen, for andre er det knap så godt.

Mest læste i dag

Nogle individer finder måske, at iført sokker i sengen kan forbedre deres nattesøvn, men er fordelene værd at afveje mod sundhedsrisiciene? Dette spørgsmål besvares af Express.

Ifølge farmaceut Abbas Kanani fra Chemist Click indikerer forskning, at brugen af sokker i sengen i et køligt miljø kan have en positiv indvirkning på søvnkvaliteten.

Her er det godt

Det blev observeret, at iført sokker i sengen reducerede tiden det tog at falde i søvn, forlængede søvnens varighed og mindskede antallet af opvågninger om natten.

Kanani påpegede, at kvinder i overgangsalderen muligvis har lettere ved at falde i søvn, når de har sokker på, da dette kan hjælpe med at sænke kropstemperaturen og reducere hedeture.

Derudover påvirker kønsforskelle den optimale sovetemperatur. Kvinder har en lavere hvilemetabolisme end mænd, hvilket gør dem mere følsomme over for køligere sovemiljøer, mens mænd typisk er mere tolerante over for varme soveværelsestemperaturer.

Begrænset cirkulation

Det er dog vigtigt at bemærke, at iført tætsiddende sokker om natten kan begrænse cirkulationen, og Kanani advarede imod at bruge kompressionssokker uden lægelig ordination, da de kan forstyrre blodgennemstrømningen.

Overophede

Derudover kan personer, der ifører sig sokker i sengen, risikere at blive overophedede, især hvis sokkerne ikke er fremstillet af åndbart materiale. Dette skyldes, at varmen fra fødderne ikke kan slippe ud, hvilket kan føre til overophedning.

Neglesvamp

Endelig påpegede Kanani, at overdreven varme og sved omkring fødderne kan øge risikoen for neglesvampinfektioner. Neglesvamp starter normalt ved kanten af en tånegl og kan sprede sig, hvilket kan forårsage misfarvning, fortykkelse og skørhed i neglen samt smerte og hævelse i huden omkring neglen.