Søvnekspert afslører lækker frugt, du bør spise før sengetid for at falde hurtigere i søvn

15/05/2024 07:33

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Dårlig søvn kan føre til en række sundhedsmæssige problemer, men når du ikke kan sove, bliver det endnu sværere at få god søvn. Heldigvis har en ekspert har delt en lækker snack, du kan spise, hvis du har svært ved at falde i søvn.

Mest læste i dag

Hvis du har svært ved at falde i søvn, kan du blive virkelig frustreret over det - hvilket ironisk nok gør det endnu sværere at falde i søvn.

Eksperter har forklaret, at utilstrækkelig søvn kan føre til en række sundhedsmæssige problemer og også nedsætte fysisk og mental præstation i løbet af dagen. Og det er uden at nævne de negative effekter på dit humør, når du føler dig træt.

Men der findes faktisk en helt særlig frugt, som du kan spise før sengetid, som vil få dig til at føle dig meget bedre tilpas, når du vågner om morgenen.

Eksperterne hos BedKingdom har forklaret, hvorfor kiwi er en fantastisk måde at slappe af på før sengetid. De har også fortalt nærmere om, hvordan denne frugt kan få dig til at føle dig bedre tilpas på længere sigt.

"Kiwi har været en del af mange menneskers rutiner før sengetid i mange år, og videnskaben understøtter kiwiens værdi som en hjælp til at sove," lyder det fra BedKingdom ifølge Mirror.

"Studier har vist, at kiwi kan forbedre søvnkvalitet, søvntider og søvneffektivitet efter en måneds regelmæssigt indtag af kiwi før sengetid. Frugten indeholder store mængder serotonin og antioxidanter samt vitaminer som folat og B-vitamin. Dette kan hjælpe med at behandle søvnforstyrrelser samt hjælpe med at nulstille din søvnplan."

Desuden anbefaler eksperterne, at man ikke indtager koffein for sent, da det 'kan tage op til 10 timer for det at forlade blodbanen fuldstændigt', og derfor kan det forstyrre søvnen. Og hvis du træner om aftenen, kan det være tid til at ændre din rutine, da studier har fundet ud af, at morgenen er det bedste tidspunkt at træne.

"En undersøgelse fra 2015 af Yamanaka et al. fandt ud af, at intens træning før sengetid forstyrrer kroppens naturlige rytme og gør det sværere at falde i søvn. Dette gør det også sværere at holde fast i en søvnplan, ligesom det reducerer søvnkvaliteten opnået efter intens træning før sengetid," lyder det.

"Denne undersøgelse fandt også ud af, at REM-søvn blev nedsat med 10,5% hos personer, der udførte intensiv træning før sengetid. REM-søvn er vigtig, fordi det er den tid, hvor din hjerne konsoliderer dine minder, forpligter ting lært i løbet af dagen til langtidshukommelse, og er den tid, hvor du drømmer mest levende."

"Den samme undersøgelse opdagede, at søvnkvaliteten blev forbedret, når den intense træning blev udført om morgenen. Derfor er det bedst at undgå intens træning op til sengetid, og ideelt set flytter den til tidligere på dagen for at imødekomme den bedste søvnkvalitet og tillade den bedste søvnplan."