Sådan bekæmper du snorken: Skær disse 6 slags produkter ud af din kost

17/09/2023 19:59

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Du kan stoppe med at snorke øjeblikkeligt ved at udelade seks typer mad fra din kost.

Mest læste i dag

Uanset om du er den, der snorker, eller den uskyldige partner, der lider under det, er der intet mere forstyrrende end at blive holdt vågen af høj snorken. Heldigvis er der måske en løsning på problemet. Ingen kan ærligt sige, at de bryder sig om at snorke.

Det kan være yderst irriterende, uanset om du selv snorker eller din partner gør det og dermed forstyrrer din søvn om natten. Heldigvis er der enkle skridt, du kan tage for at mindske symptomerne.

Ernæringseksperter har udarbejdet en liste over fødevarer, som det kan være en god idé at undgå før sengetid for at mindske risikoen for at snorke. Dette inkluderer mejeriprodukter og fastfood.

Selv en simpel ændring af din kost kan hjælpe med at slippe af med denne irriterende vane. Sundheds- og ernæringseksperter fra Prepped Pots, drevet af MuscleFood.com, har identificeret fødevarer, der kan forværre snorken mest.

Ashleigh Tosh fra Prepped Pots, drevet af MuscleFood.com, påpegede: "Mens en ændring i din kost måske ikke fuldstændigt forhindrer dig i at snorke, kan det betydeligt hjælpe dig med at håndtere og mindske symptomerne. Så hvis du ønsker en bedre nattesøvn eller vil skåne din partner for at være vågen til de sene timer, så kig nærmere på din kost og forsøg at begrænse indtaget af fødevarer, der kan udløse snorken."

Han fortsatte: "Ved at reducere dit forbrug af forarbejdede fødevarer, mejeri, hvede og sukker samt inkludere flere antiinflammatoriske fødevarer i din kost kan du mindske risikoen for blokeringer i luftvejene og bihulerne samt fremme bedre luftstrøm under søvn."

Her er de fødevarer, du bør begrænse for at forsøge at reducere snorken:

Mejeriprodukter

Indtagelse af mejeriprodukter som yoghurt, ost og is før sengetid kan forværre snorken på grund af lactose, der øger slimproduktionen.

Søde fødevarer og drikkevarer

Et højt indtag af forarbejdede sukkerstoffer kan føre til inflammation i halsen og næsepassagerne. Det er bedst at undgå slik, småkager, desserter og sodavand om aftenen for at stoppe snorken.

Hvedebaserede produkter

Forarbejdet hvedemel i brød og bagværk kan bidrage til inflammation i luftvejene og bihulerne samt øge slimproduktionen. Vælg glutenfri alternativer for at reducere snorken.

Fastfood

Fastfood er stærkt forarbejdet og kan forårsage tilstopning i åndedrætssystemet, hvilket potentielt forværrer snorken. Store måltider tæt på sengetid kan også føre til fordøjelsesproblemer, der forstyrrer søvnen og øger snorken.

Fedtholdigt kød

Indtagelse af fedtholdige kødprodukter, især dem med højt protein- og mættet fedtindhold, kan føre til øget slimproduktion og snorken. Vælg magre kødtyper og undgå at spise kød lige før sengetid.

Allergener

Nogle mennesker er uvidende om deres fødevareallergier. Allergier kan forårsage inflammation og ophobning af slim, så det er vigtigt at være opmærksom på dine egne allergier og undgå fødevarer, der udløser dem i din kost.