En betragtelig del af verdens befolkning oplever vedvarende udfordringer med tandbelægning og huller eller vil støde på disse problemer på et tidspunkt i deres liv.
Selvom tandpasta, mundskyl og regelmæssige besøg hos tandlægen hjælper med forebyggelsen, er der altid plads til forbedringer.
Forskere fra Ben-Gurion University of the Negev, i samarbejde med forskergrupper fra Sichuan University og National University of Singapore, har opdaget, at 3,3'-Diindolylmethane (DIM), et naturligt forekommende molekyle, også kendt som bisindol, kan reducere biofilmen, der er ansvarlig for tandbelægning og huller, med en bemærkelsesværdig effektivitet på 90 procent.
Dette molekyle har også vist sig at have egenskaber, der kan forebygge kræft.
Resultaterne af deres forskning blev for nylig offentliggjort i tidsskriftet Antibiotics, ifølge SciTechDaily.
Bunker af bakterier i munden
Munden fungerer som et ideelt reservoir for bakterier, såsom S. mutans, som antages at være en af de primære årsager til tandhuller. S. mutans trives i den fugtige og sukkerholdige miljø i munden efter indtagelse af mad og danner en biofilm, der dækker tænderne. Denne biofilm fører til dannelse af tandbelægning, angriber tandemaljen og resulterer i huller.
Forskerne har opdaget, at bisindol (DIM) forstyrrede denne biofilm med en effektivitet på 90 procent, hvilket forhindrede bakteriernes vækst.
"Hensynet til, at dette molekyle viste sig at have lav toksicitet, åbner mulighederne for at inkludere det i tandpasta og mundskyllevand for at markant forbedre tandhygiejnen," udtaler hovedforfatteren, professor Ariel Kushmaro, fra Avram og Stella Goldstein-Goren Department of Biotechnology Engineering. Han er også tilknyttet Ilse Katz Institute for Nanoscale Science and Technology og Goldman Sonnenfeldt School of Sustainability and Climate Change.