Det optimale tidspunkt at gå i seng på for at undgå "stille dræber"

21/08/2023 21:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En stor del af befolkningen lider af forhøjet blodtryk uden at være klar over det. Ikke desto mindre indikerer en ny forskningsundersøgelse, at der findes en optimal tid til at gå i seng, hvis man ønsker at formindske risikoen for hjertekarsygdomme.

Mest læste i dag

Eksperter hævder, at der findes en optimal tid til at kravle ind under dynen, hvis man ønsker at nedsætte risikoen for potentielt livstruende hjerte-kar-problemer.

I en studie, offentliggjort i European Heart Journal og delt af The Mirror, blev 103.712 deltagere undersøgt over en uge. Forskerne undersøgte sammenhængen mellem det tidspunkt, hvor deltagerne gik i seng, og forekomsten af hjerteproblemer. Studiet identificerede 3.172 tilfælde, og det viste sig, at dem, der gik i seng mellem kl. 22.00 og 22.59, havde den "laveste forekomst af hjerte-kar-sygdom".

Livstruende Sygdom

Hjerte-kar-sygdom er den førende årsag til dødelighed globalt og resulterer i mere end 18 millioner dødsfald hvert år. Risikoen for sygdommen stiger i sammenhæng med overvægt og diabetes.

Forhøjet blodtryk udgør også en betydelig risiko og er udbredt, hvor omkring en tredjedel af voksne i lande som Storbritannien lider af tilstanden. Denne tilstand, kendt som hypertension, er en af de vigtigste risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom.

Dine chancer for at udvikle sygdommen øges desuden, hvis du har høje kolesteroltal og forhøjet blodtryk. Dette er en af grundene til, at sundhedsmyndighederne anbefaler at opretholde et lavt blodtryk. Ifølge Harvard School of Public Health kan kosten effektivt hjælpe med at regulere blodtrykket.

Det anbefales at inkludere fødevarer og drikkevarer, der er rig på kalium, da dette mineral hjælper med at fjerne natrium fra kroppen – en faktor der hæver blodtrykket. Øget indtag af kalium muliggør udskillelsen af mere natrium via urinen. Dette essentielle mineral bidrager også til afslapning af blodkarrenes vægge og yderligere reduktion af blodtrykket.