Advarsel fra ekspert: Her må du aldrig opbevare dit brød

07/08/2023 18:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hun giver desuden også en række forslag til, hvordan man kan få det til at holde sig mugfrit længere.

Mest læste i dag

Når du er ude at handle, vil du sandsynligvis støde på et bredt udvalg af brød og boller som en af de første ting.

Selvom der har været modstand mod for mange kulhydrater i kosten i de senere år, er brød stadig en fast bestanddel i de fleste danske husholdningers madplan.

Men med svingende sommertemperaturer kan det være en udfordring at vide, hvor man skal opbevare brød korrekt.

Express, det britiske medie, har talt med fødevaresikkerhedseksperten Sarah Taylor fra High Speed ​​Training om den bedste placering og hvordan man undgår, at brød bliver forældet eller mugner for hurtigt.

Sarah sagde: "Det er det ældgamle spørgsmål, om man skal smide brød med mugpletter ud eller beholde det? Muggent brød er generelt bedst at smide ud, da svampesporerne sandsynligvis har spredt sig meget længere gennem brødet, end det er synligt."

Køb det forskåret

Et simpelt trick, som eksperten foreslår, er at købe brød, der allerede er skåret i skiver.

"At købe skiveskåret brød er en god og billigere mulighed for at holde dit brød friskt i længere tid, da skimmelsvampen tager længere tid om at sprede sig i brødet. Et typisk supermarkedsbrød holder sig ikke friskt i mere end en uge, før det bliver gammelt eller mugner. Friskbagt brød har en kortere holdbarhed end dets hyldeækvivalenter, så det er vigtigt at huske dette, når du vælger dit brød," forklarer Taylor.

Men hvis du foretrækker at skære dit brød selv, eller din favorit ikke sælges skiveskåret, er der nogle ting, du skal være opmærksom på i forhold til opbevaring.

"For at holde dit brød friskt i længere tid er det bedst at opbevare det dækket. Uanset om du bruger en dedikeret brødbeholder, en brødpose eller opbevarer brødet i dets originale emballage, skal du sørge for at opbevare det et køligt og tørt sted. Hvis brødet kommer i plastikemballage, kan det "svede" i varme omgivelser, hvilket skaber fugt inde i emballagen," advarer eksperten og fortsætter:

"Du bør prøve at bruge en brødspand eller en åndbar pose for at undgå dette, men hvis du ikke har andre muligheder, kan det hjælpe med at opbevare brødet i et køligt, tørt skab for at bremse processen. Du bør også holde brødet væk fra vand, da det kan fremskynde udviklingen af skimmelsvamp."

Eksperten forklarer, at noget af det værste, når det kommer til brøds holdbarhed, er fugt i alle former.

"Fugtige omgivelser er de perfekte betingelser for at få skimmelsporer til at udvikle sig og sprede sig hurtigere end normalt, så du bør minimere dette ved at holde brødet så tørt som muligt."

Her må du aldrig opbevare det

Der er ét sted, Sarah fraråder at opbevare brød generelt.

"Du bør aldrig opbevare dit brød i køleskabet. Dette skyldes, at de kolde forhold inde i køleskabet vil få stivelsen til at omkrystallisere, hvilket giver brødet en gammel smag og tekstur. Hvis du har tendens til at gå langsomt gennem dit brød, er en bedre mulighed at fryse det - det holder brødet spiseligt og forhindrer mugspredning."

Når det kommer til at spise frossent brød, råder eksperten til at tø brødet hurtigt op.

"Du skal blot bruge optøningsindstillingen på din brødrister for at undgå en blød skive. Frossent brød er godt i tre til seks måneder."